Nieuw leven voor de Prado site

2/6/2016
Nieuw leven voor de Prado site Er is eindelijk een oplossing gevonden voor de voormalige Prado-site langs de Ringlaan. De site lag er, op een beperkte activiteit na, grotendeels verlaten bij nadat de moedermaatschappij Associated Weavers er in 2008 de deuren sloot.

 


 

De Prado-site aan de toegangspoort van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord verwelkomt vanaf 2018 drie nieuwe bedrijven: Verhelst bouwmaterialen, de fusiemaatschappij en beddinggroep Revor & Jaritex en Facq Sanitair. De herinvulling is niet alleen een stimulans voor de Kuurnse economie, het betekent ook een enorme opwaardering van het volledige bedrijvenpark. Tegen 2018 zou alles een feit moeten zijn, zij het dat er vooraf al nieuw leven zal te zien zijn.


De eerste vestigingen op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord dateren van begin de jaren zestig. Al enkele jaren werken Gemeente Kuurne, Stad Kortrijk, vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord en Intercommunale Leiedal aan de opwaardering van de hele zone en de aanpak van leegstaande en verwaarloosde panden.  Samen met eigenaars van leegstaande panden worden de knelpunten in kaart gebracht en wordt onderzocht op welke manier de gebouwen een nieuwe economische invulling kunnen krijgen. Met resultaat. Annelies Corne, bedrijventerreinmanager van de vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord heeft het over een positieve evolutie: “De site Prado, gelegen aan de ingang van het bedrijvenpark langs de Ringlaan, is enorm beeldbepalend voor passanten en klanten van het bedrijvenpark. Een herinvulling van deze site zal uitstralen op het gehele bedrijvenpark. We wensen de nieuwe ondernemers van harte welkom.” 


Artiklel gebaseerd op een artikel van Karel Cambien

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.