Nieuw leven voor de Prado site

2/6/2016
Nieuw leven voor de Prado site Er is eindelijk een oplossing gevonden voor de voormalige Prado-site langs de Ringlaan. De site lag er, op een beperkte activiteit na, grotendeels verlaten bij nadat de moedermaatschappij Associated Weavers er in 2008 de deuren sloot.

 


 

De Prado-site aan de toegangspoort van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord verwelkomt vanaf 2018 drie nieuwe bedrijven: Verhelst bouwmaterialen, de fusiemaatschappij en beddinggroep Revor & Jaritex en Facq Sanitair. De herinvulling is niet alleen een stimulans voor de Kuurnse economie, het betekent ook een enorme opwaardering van het volledige bedrijvenpark. Tegen 2018 zou alles een feit moeten zijn, zij het dat er vooraf al nieuw leven zal te zien zijn.


De eerste vestigingen op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord dateren van begin de jaren zestig. Al enkele jaren werken Gemeente Kuurne, Stad Kortrijk, vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord en Intercommunale Leiedal aan de opwaardering van de hele zone en de aanpak van leegstaande en verwaarloosde panden.  Samen met eigenaars van leegstaande panden worden de knelpunten in kaart gebracht en wordt onderzocht op welke manier de gebouwen een nieuwe economische invulling kunnen krijgen. Met resultaat. Annelies Corne, bedrijventerreinmanager van de vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord heeft het over een positieve evolutie: “De site Prado, gelegen aan de ingang van het bedrijvenpark langs de Ringlaan, is enorm beeldbepalend voor passanten en klanten van het bedrijvenpark. Een herinvulling van deze site zal uitstralen op het gehele bedrijvenpark. We wensen de nieuwe ondernemers van harte welkom.” 


Artiklel gebaseerd op een artikel van Karel Cambien

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.