Knelpunten mobiliteit op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord

28/6/2016
Knelpunten mobiliteit op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord De oplossing voor een aantal knelpunten op gebied van mobiliteit op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord laat langdurig op zich wachten. vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord blijft actief aandringen bij Agentschap Wegen en Verkeer om zo snel mogelijk een goede oplossing aan te bieden. Een stand van zaken.NOORDLAAN :


Zoals u weet verzet vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zich samen met Gemeente Kuurne tegen een sluiting van het kruispunt Industrielaan – Noordlaan. Wij dringen er op aan dat andere ingrepen op dit punt er eveneens voor kunnen zorgen dat de verkeerssituatie er veiliger wordt. Daarom heeft Agentschap Wegen en Verkeer een proefopstelling beloofd waarbij de 4 trechters van de Noordlaan die uitmonden in de Industrielaan zouden worden versmald + er zou een betere wegmarkering worden aangebracht. Dit zou er voor moeten zorgen dat het verkeer automtisch trager rijdt. Agentschap Wegen en Verkeer maakt momenteel werk van een aantal voorstellen tot proefopstelling. 

Het is tevens zo dat alle werken op de Noordlaan in 1 keer zullen worden uitgevoerd. 
Dat is ook de reden waarom alle andere werken op de Noordlaan op zich laten wachten : 
- Een volledig afgescheiden fietspad
- Een afvlakking en verbreding van de U-turn ter hoogte van de infobalie (kant Ringlaan)
- Een verlenging van de invoegstrook voor het verkeer dat vanaf de Ringlaan de Noordlaan oprijdtEENRICHTINGSVERKEER IN DE U-TURN OP DE RINGLAAN :

In de U-turn thv de spoorweg (Essers, Holvoet, ... ) op de Ringlaan blijven meldingen binnen komen over vrachtwagens die de bocht in de verkeerde richting in- en uitrijden. 
vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord pleit samen met Stad Kortrijk bij Agentschap Wegen en Verkeer voor een betere markering van het éénrichtingsverkeer. 


BELIJNING VIER LINDEN :

De belijning ter hoogte van de afrit van de Ringlaan naar de Vier Linden toe, die in het zwart werd overschilderd, is opnieuw zichtbaar zijn geworden. 
De verf is er bijna allemaal af. 
Dit zorgt voor veel verwarring en gevaarlijke toestanden. Het is onduidelijk of er wel of niet mag afgereden worden vanop de Ringlaan naar Vier Linden toe.
vzw Bedrijvenpark Kortrijk-Noord pleit voor een volledige verwijdering van de witte lijnen zodat de zwarte verf niet telkens opnieuw moet worden aangebracht. 
Wij kregen bericht van Agentschap Wegen en Verkeer dat dit eerstdaags op de planning staat, maar dat droog weer hiervoor vereist is. 

 

 

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.