Op Pokémonjacht tijdens de werkuren, kan dat?

19/8/2016
Op Pokémonjacht tijdens de werkuren, kan dat? Personeel dat op jacht gaat naar Pokémons tijdens de werkuren? Hou het onder controle. Een paar tips.

Wie nog niet mee is: via de Pokémon GO-app moet je een Pokémon van elke soort vangen en het krachtigste monster gevangen houden om de andere spelers te overwinnen. Die Pokémons vind je op de hoek van de straat, in een park en zelfs in bedrijfsgebouwen.

Een werknemer moet eerst en vooral zijn arbeidsovereenkomst zorgvuldig, in alle eerlijkheid, consciëntieus en op de overeengekomen plaats en tijdstip uitvoeren. Hij mag dus niet op jacht gaan naar nieuwe Pokémons tijdens zijn werkuren.

Indien je werknemer dit niet respecteert, dan mag je je werknemer niet ontslaan als het om een geïsoleerd incident van korte duur gaat. In dit geval stuur je best een schriftelijke verwittiging en vraag je hem om de Pokémonjacht tijdens zijn pauze voort te zetten. Wanneer de werknemer na twee andere schriftelijke verwittigingen nog altijd tijdens zijn werkuren speelt, dan kan je overwegen om tot ontslag over te gaan.

Schriftelijke verwittigingen vóór het ontslag zijn zeer belangrijk, rekening houdend met de moeilijkheid om foutief gedrag vanwege de werknemer in deze te bewijzen. Om dit probleem te vermijden kan het belangrijk zijn om vooraf te handelen door duidelijke informatie te geven aan de werknemers over het gebruik van dit type van app op het werk. Het opduiken van dit fenomeen is ook een goede gelegenheid om de specifieke regels voor het gebruik van internet en sociale media in het arbeidsreglement te actualiseren.Artikel gebaseerd op een artikel van Karel Cambien

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.