Belgische ondernemers zijn #goebezig

24/8/2016
Belgische ondernemers zijn #goebezig Uit het Tijdstrijd-onderzoek naar de tijdsbesteding van de Belgische ondernemers blijkt dat Belgische ondernemers zeer gedreven zijn, al gaat dat soms ten koste van zichzelf en hun omgeving. De Belgische ondernemer start zijn of haar werkdag doorgaans om 7u50 en eindigt om 19u30, zo blijkt uit het onderzoek. De kans dat daar ook avond- en weekendwerk bijkomt is groot. 1 op 5 ondernemers werkt elke avond, ook in het weekend, 65% doet dat minstens 1 of 2 avonden per week.61% zegt meestal of altijd in het weekend te werken; 37% doet dat af en toe. Voor 38% van de ondernemers kent de werkweek geen duidelijk begin en einde: de ene werkweek loopt naadloos over in de andere. Tegen zondag klokt de Belgische ondernemer gemiddeld af op 55 gewerkte uren, waarna de nieuwe werkweek begint.


“Ondernemen in België is duidelijk geen nine to five-bezigheid – je mag uit het onderzoek gerust concluderen dat de Belgische ondernemer leeft voor zijn of haar werk”, aldus Jeroen De Wit (foto), CEO van Teamleader. “Het is opvallend hoe consistent de cijfers zijn: gemiddeld 11 uur per dag aan het werk, dag in dag uit, dat laat niet veel ruimte voor hobby’s of vrije tijd.”


Minstens één week per jaar ertussenuit is voor zowat alle ondernemers (93%) realiteit, al blijkt het voor het merendeel onder hen geen echte vakantie. Zo blijft 63% bereikbaar en houden ze hun mails in de gaten. 14% blijft zelfs àlles vanop een afstand volgen.


Die hoge werkdruk gaat dan ook gepaard met een mentale druk, zo toont het De Tijdstrijd-onderzoek van Teamleader. 68% van de ondernemers kan het werk moeilijk uit zijn of haar hoofd zetten en 59% piekert erover in bed – tijdens de 7 uur die ze doorgaans toch proberen te slapen. Het werk legt bovendien beslag op hun privéleven: 44% geeft aan dat zijn of haar job vaak de oorzaak is van spanningen binnen het gezin. 1 op 3 Belgische ondernemers miste het afgelopen jaar zelfs een belangrijke gebeurtenis in de privésfeer, zoals een begrafenis of huwelijk.


www.detijdstrijd.be


Artikel gebaseerd op een artikel van Karel Cambien

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.