Jonge ondernemers zorgen voor een “mini-Berlijn” aan de Heulebeek

8/9/2016
Jonge ondernemers zorgen voor een “mini-Berlijn” aan de Heulebeek Op de voormalige site van het metaalconstructiebedrijf De Meestere in Heule, groeit met dank aan vooral jong ondernemerstalent iets moois. In de voormalige fabriekshal willen een resem jonge dienstenbedrijven hun entrepreneurship botvieren. Bij de voorstelling van het project dat de roepnaam “Muster” meekreeg, vergeleek de Kortrijkse schepen Wout Maddens het ondernemersdorp met een soort “mini-Berlijn”, ofte een plaats waar het ondernemerschap in zijn puurste vorm en in een onbevangen ruimte, wortel kan schieten.

Kennelijk doen de aanwezige ondernemers onder elkaar al handig en efficiënt aan netwerking, kruisbestuiving en zelfs business. Wout Maddens noemt het project dat in zijn kinderschoenen staat maar veelbelovend oogt, een schoolvoorbeeld voor een stad in transitie.Carl De Meestere, namens de NV Demetal eigenaar van de 4 hectare grote site, was al een tijdje op zoek naar een herbestemming. De Meestere Metaal werd jaren terug verkocht aan Willy Naessens Industriebouw, maar de activiteiten in Heule werden in 2015 door de nieuwe eigenaar stopgezet. Nieuwe productie activiteiten opstarten in de dorpskern lag per definitie moeilijk. Een twintigtal jonge ondernemers heeft dat perfect begrepen en gaat voor een “stil” maar daarom niet minder dynamisch entrepreneurship. Carl De Meestere zocht en vond in Think Urban een projectontwikkelaar die alles mee in goede banen leidt. De drijvende krachten van het Kortrijkse Think Urban zijn Leopold Dekeyser en gewezen KBC-man Jean-Marie Descamps, naast twee andere stille vennoten. Think Urban heeft zich ook voor een deel ingekocht in de oude site.

 

 

Muster (vrij vertaald een plaats waar alles mogelijk is) wil volgens alle betrokken partijen -en dat zijn zowel jonge als ietwat meer ervaren ondernemers- in deze fase een creatief startersdorp zijn. Op termijn kunnen nog andere functies met een maatschappelijke en ecologische meerwaarde toegevoegd worden. In deze fase kunnen de  start-ups in een heuse container of in een aangeboden module aan de slag tegen een bijzonder laag huurbedrag. Onder meer het interieurbureauJelle Vandecasteele, één van de pioniers binnen Muster, kan desgevraagd de containers creatief helpen inrichten naar de wensen van de bewoners. 


Een artikel van Karel Cambien

 
Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.