West-Vlaamse drukkers werken samen onder één dak op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord

20/9/2016
West-Vlaamse drukkers werken samen onder één dak op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord De drukactiviteit van Group Van Damme uit Oostkamp, beter bekend onder de naam PurePrint, wordt overgenomen door INNI group, gevestigd op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord. INNI group geeft hiermee een duidelijk signaal in verband met haar ambities om in de markt van het hoogkwalitatieve drukwerk haar prominente plaats te versterken.
David Tielemans, bestuurder van INNI group, ziet een meerwaarde: “Wij geloven sterk in de synergie die het bundelen van de verschillende drukactiviteiten voor onze klanten kan betekenen,” aldus Tielemans. “De laatste jaren is INNI group toonaangevend geworden in het segment van quadri-vellendrukwerk en onze focus blijft kwaliteit. Schaalvergroting is een absolute noodzaak in de grafische sector, daarenboven hebben we er bewust voor gekozen om een team te integreren dat een meerwaarde geeft aan ons huidige bedrijf.” 


Group Van Damme kan naar eigen zeggen met de overdracht van haar drukactiviteit een sterkere focus leggen op haar corebusiness. “Wij richten ons op het begeleiden van klanten in hun externe commerciële communicatie,” aldus Bram Van Damme, CEO van het Brugse bedrijf. “De focus op strategie en creativiteit die hiermee gepaard gaat, noopt ons ertoe om de hedendaagse mediamogelijkheden heel breed in te zetten. Hoewel drukwerk volgens ons ook in de toekomst een sterke rol blijft spelen in de communicatiemix, lijkt het beter ons te profileren als onafhankelijk media-adviseur en -leverancier. De schaalvergroting die de drukkerijsector tegenwoordig vereist zou ons te veel in de drukkershoek dwingen.”

 

Veel fusies en overnames in de grafische sector werden de laatste jaren ingegeven door een besparings- en rationaliseringsreflex. “Wij schrijven een heel ander verhaal,” benadrukt David Tielemans, “want bij deze overname gaat geen enkele job verloren. Twee solvabele en sterke bedrijven maken hier een bewuste, strategische beslissing en kiezen resoluut voor hoge kwaliteit en technische expertise. Het belang van onze klanten wordt vooropgesteld met een sterke focus op onafhankelijkheid en kwaliteit. Dit zowel in de geleverde communicatiediensten door Group Van Damme als in de brede waaier van drukoplossingen die INNI group aanbiedt.”


Per 3 oktober verhuizen de drukactiviteiten van PurePrint naar INNI group in Heule. Vincent De Caluwé wordt commercieel verantwoordelijke voor de divisie PurePrint binnen INNI group.Een artikel van Karel Cambien

 
Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geïnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.