Duurzame energieproductie op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord

27/9/2016
Duurzame energieproductie op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord Een aantal organisaties, waaronder de West-Vlaamse intercommunales Leiedal en WVI en de POM, bundelen hun krachten om over de grenzen heen bedrijven aan te zetten tot vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide. Door grootschalig gebruik van koolstofarme technologieën zullen bedrijven meer energiewinst maken en bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. In België zal het project zich richten op meer duurzame energieproductie met kleine en middelgrote ondernemingen in de bedrijventerreinen Kortrijk-Noord, Harelbeke-Zuid en Waregem-Zuid.

De Europese Unie erkent deze uitdaging en geeft 3,9 miljoen euro aan het BISEPS-project. BISEPS is één van de eerste goedgekeurde Interreg 2 Zeeën projecten. De afkorting BISEPS staat voor “Business Clusters Integrated Sustainable Energy“-pakketten en wordt gerund door een consortium van acht partners uit België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland. BISEPS werd officieel gelanceerd op 1 september 2016 en loopt tot 2020.Bedrijventerreinen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van broeikasgassen. Vanwege de omvang en clustering van bedrijven zijn bedrijventerreinen uitermate geschikt om koolstofarme technologieën toe te passen, zoals warmte-uitwisseling, windenergie, biomassa verwarming, warmtekrachtkoppeling en energie-installaties, smart grids of grootschalige zonne-energiecentrales.

 

Het doel van het BISEPS-project is om bedrijven te helpen om meer gebruik te maken van duurzame energie. In België zal het project zich richten op meer duurzame energieproductie met kleine en middelgrote ondernemingen in de bedrijventerreinen Kortrijk-Noord, Harelbeke-Zuid en Waregem-Zuid, maar ook in gebieden met een energie-intensieve industrie langs het kanaal Roeselare-Ooigem. BISEPS wordt geleid door de Belgische projectcoördinator Leiedal, samen met zeven andere partners uit België, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk: WVI (de West-Vlaamse Intercommunale), POM West-Vlaanderen, de Universiteit Gent, Métropole Européenne de Lille, Centre de développement des eco-entreprises, Municipality Breda en West Sussex County Council (UK). Het grensoverschrijdend programma loopt van september 2016 tot april 2020 en wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het België Provincie West-Vlaanderen. De officiële website van het project www.biseps.eu zal binnenkort operationeel zijn. Een artikel van Karel Cambien

 

 
Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.