Uitbreidingsgedeelte Bedrijvenpark Kortrijk-Noord geopend

28/9/2016
Uitbreidingsgedeelte Bedrijvenpark Kortrijk-Noord geopend De intercommunale Leiedal heeft samen met de gemeente Kuurne en de stad Kortrijk de uitbreiding van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord op feestelijke geopend. De infrastructuurwerken van het 22 hectare groot gebied zijn afgewerkt, met oog voor ecologie en economie. Transport De Rudder, Linum Europe en Govaere zijn 3 bedrijven die zich zeker op het nieuwe gedeelte komen vestigen. Over de andere percelen bestaat nog geen definitieve duidelijkheid.
De site biedt bijkomende plaats aan tien tot vijftien grote bedrijven en een aantal kmo’s. 
In het voorjaar 2015 gaven Leiedal, de gemeente Kuurne en de stad Kortrijk het startschot voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Kortrijk-Noord. De uitbreiding is 22 hectare groot, 18 hectare op grondgebied van Kuurne en 4 hectare op grondgebied van Kortrijk. De zone strekt zich uit tussen de Izegemsestraat (Kortrijk) en de Sint-Katriensteenweg (Kuurne). Vandaag zijn de infrastructuurwerken zo goed als afgerond en is Leiedal klaar om nieuwe bedrijven te ontvangen. 


De interesse vanuit de bedrijfswereld is groot. Twee bedrijven kochten reeds een perceel aan. Transport De Rudder was het eerste bedrijf dat het momentum van de uitbreiding aanwendde om verder te groeien op de site. Ook nv Linum komt naar het uitbreidingsgebied. De onderhandelingen met vijf andere kandidaat-investeerders zijn lopende. De uitbreidingszone is kwalitatief ingericht en afgewerkt naar het aanpalende open gebied. Een ecologische groenzone van dertig meter doet dienst als buffer voor het volledige bedrijventerrein. Deze buffer bestaat uit een combinatie van struikgordels, bomen en moerasbos met een geïntegreerd watersysteem. Het gescheiden afwateringsstelsel zorgt voor een aparte afvoer van afval- en regenwater. Grote waterbufferbekkens bevorderen een vertraagde afvoer naar de Vaarnewijkbeek. De bekkens doen ook dienst als blusvijvers. De nieuwe biotoop lokte sinds de de aanleg al heel wat unieke fauna en flora. 

 

Het regionale bedrijventerrein Kortrijk-Noord is het grootste én oudste bedrijventerrein van het arrondissement Kortrijk. De eerste bedrijven streken er neer begin de jaren ‘60. Vandaag zijn er zowat 160 ondernemingen actief, goed voor zo’n 6000 werknemers. Met de uitbreiding komen er nog een pak bij. Dat maakt van Kortrijk-Noord een kernspeler in de regio op het gebied van werkgelegenheid. Een artikel van Karel Cambien

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.