WAAK promoot duurzaam ondernemerschap bij eigen werknemers

28/9/2016
WAAK promoot duurzaam ondernemerschap bij eigen werknemers De sociale werkplaats WAAK voert al jaren een beleid waarbij de focus ligt op duurzame tewerkstelling van mensen met een beperking. Hierbij wordt gestreefd naar een evenwichtige balans tussen de 3 P’s (people, planet en profit) van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De komende weken worden enkele acties op touw gezet die voornamelijk de P van PEOPLE binnen het “duurzaam ondernemen” in de verf zetten.
De jaarlijkse car-free-day kadert daar onder maar ook tal van acties zoals een “klimaatavond”. Er wordt ook deelgenomen aan de Week van de Gezonde Voeding en Beweging van 3 tot 7 oktober. Als afsluiter neemt WAAK als één van de weinige bedrijven in de regio deel aan de Week van de Geestelijke Gezondheid die start op 10 oktober. Daarmee wil Waak drie weken lang uitdrukkelijk focussen op gezonde, bewegende en goed in hun vel zittende medewerkers.

 

Tijdens de Week van de Gezonde Voeding en Beweging worden de doelgroepmedewerkers op sleep touw genomen. Een “Route du Soleil”-competitie tussen de verschillende vestigingen waarbij elke dag tussen 7u30 en 17u30 non-stop moet gefietst worden, zorgt ervoor dat elkeen zijn steentje zal moeten bijdragen.  Bedoeling is dat er op die manier drie maal (drie vestigingen) 1000 kilometer zal gefietst worden. Dus virtueel tot in het Zuiden van Frankrijk. Tijdens de Vlaamse week van de Geestelijke Gezondheid (“Fit in je hoofd, goed in je vel”) neemt WAAK als één van de weinige bedrijven in de regio deel met tal van acties. Aan de hand van een “mentaal fris” ontbijt, diverse workshops en vormingssessies krijgen de werknemers informatie en tips die kunnen zorgen voor een gelukkiger en gezonder leven, thuis én op het werk. In balans. “We leren omgaan met stress, leren onze talenten ontplooien om zo sterker in het leven te staan en onze veerkracht te verhogen,” aldus Tim Vannieuwenhuyse, CEO van Waak. Een artikel van Karel Cambien

 
Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geďnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.