Techniekacademie Kuurne op bezoek bij Rotsaert Machinebouw

4/10/2016
Techniekacademie Kuurne op bezoek bij Rotsaert Machinebouw Van september tot december 2016 organiseert Hogeschool VIVES samen met de gemeente Kuurne voor de derde keer een Techniekacademie in Kuurne. Techniekacademie West-Vlaanderen zoekt voor de 64 Techniekacademies altijd bedrijven die partner willen worden op gemeentelijk of provinciaal vlak (al dan niet met bedrijfsbezoek) en techniekmentoren: dit zijn mensen met een technische of didactische bagage die op woensdagnamiddag of soms op vrijdag/zaterdagnamiddag samen met een co-mentor een groep willen begeleiden.
Getuigenis van één van onze techniekmentoren


Het bedrijfsbezoek aan Rotsaert was een toppertje. Vriendelijke ontvangst!!!! De kinderen keken hun ogen uit en waren wreed content met het snoepje dat via zo'n liftsysteem kon opgehaald worden uit de materiaalkast en waren al even fier op het aluminiumplaatje (met eigennaam) dat ze 'zelf' mochten uitfrezen. En wie kan op die leeftijd zeggen dat hij/zij zelf al eens heeft mogen lassen (natuurlijk met zo'n veilige helm op)? Of wie kon/mocht nagaan of koper, inox, alu... magnetisch is of niet...!? En hoe gaten in metaal worden geboord en er draad wordt ingetrokken? 

 

Info Techniekacademie

 

Van september tot december 2016 organiseert Hogeschool VIVES samen met de gemeente Kuurne voor de derde keer een Techniekacademie in Kuurne. Net als in de 62 andere West-Vlaamse gemeentes.  Zo zullen in 2016 meer dan 2000 kinderen ondergedompeld worden in een wereld van techniek en STEM.

 

Het doel van de Techniekacademie is om kinderen van 10 - 12 jaar te laten proeven van techniek, in 12 sessies op woensdagnamiddag. Zij maken 6 concrete projecten (hout, elektriciteit, ICT, elektronica, mechanica, chemie)  en gaan één keer op bedrijfsbezoek in de gemeente.

 

De lokale verankering van dit project vinden we heel belangrijk.  Daarom zoeken wij in elke gemeente 2 à 3  lokale bedrijfspartners. Te meer daar vele bedrijven technische profielen zoeken. Bedrijfspartners Techniekacademie Kuurne zijn dit jaar: 

Bossuyt Winkelinrichting, Rotsaert Machinebouw en Novy nv.

 

De Techniekacademie kent een groot succes.  Uit de Bachelorproef Toegepaste Psychologie (VIVES 2016) van Kuurnenaar (!) Claudia Mommerency leren we dat kinderen na deelname aan onze Techniekacademie oa:

- Meer ambitie hebben om zelf een technische job te doen!

- Minder genderstereotiep denken over techniek (dus meer meisjes interesse hebben)

 

Omdat we de betrokkenheid met het echte bedrijfsleven belangrijk vinden, zoeken we telkens enkele bedrijfspartners.

 

Alle info op www.techniekacademie-kuurne.be

 

Bedrijfsbezoek Kuurne

 

Eén groep (21 kids) ging dit jaar op bedrijfsbezoek naar: Bossuyt Winkelinrichting, de andere (17) naar Rotsaert Machinebouw.

Bedoeling:  

- kinderen laten kennismaken met techniek en laten verwonderen over wat je hiermee kunt maken/doen

- indien mogelijk een kleine doe-activiteit 

 

Oproep:

Techniekacademie West-Vlaanderen zoekt voor de 64 Techniekacademies altijd:

-          Bedrijven die partner willen worden op gemeentelijk of provinciaal vlak  (al dan niet met bedrijfsbezoek)

-          Techniekmentoren: dit zijn mensen met een technische of didactische bagage die op woensdagnamiddag of soms op vrijdag/zaterdagnamiddag samen met een co-mentor een groep willen begeleiden. Als vrijwilliger, tegen een vrijwilligersvergoeding.

Graag mailtje aan: sabine.poleyn@vives.be

 

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.