Projectsubsidie voor milieuvriendelijke voertuigen

11/10/2016
Projectsubsidie voor milieuvriendelijke voertuigen De Vlaamse Overheid opende de projectoproep ‘Clean power for transport’. Er is voor dit jaar 700.000 euro aan steun voorzien voor projecten die de doelstellingen van het Vlaamse actieplan dichterbij kunnen brengen. De focus ligt op ‘nichevloten’. Projecten kunnen tot 28 oktober ingediend worden. Alle informatie en een inschrijvingsformulier is terug te vinden op http://www.milieuvriendelijkevoertuigen.be/projectsubsidie . Aanvragen dienen te worden ingediend vòòr 28 oktober 2016.
De thema’s, waarbinnen de projecten zich moeten situeren, zijn:


1° elektrificatie van nichevloten: Projecten die tot doel hebben om specifieke vloten, zoals taxi’s, autodeelsystemen, bedrijfsvloten en vloten voor stedelijke logistiek te elektrificeren en dit m.i.v. de noodzakelijke infrastructuur.

2° uitrol van semi-publieke laadinfrastructuur: Projecten die tot doel hebben om laadinfrastructuur uit te bouwen op privéterrein (bv. op parkings), maar waarbij de infrastructuur ook minstens deels publiek beschikbaar is.

3° afstemming tussen e-mobility en openbaar vervoer: Projecten die tot doel hebben om de aansluiting van privé elektrisch vervoer (fiets, brommer of wagen) met het openbaar vervoer te stimuleren en te vergemakkelijken.

4° visibiliteit van CPT: Projecten die tot doel hebben om voertuigen op ‘clean power’ de nodige zichtbaarheid te geven en daarbij een zo groot mogelijke doelgroep bereiken.

5° samenwerking tussen bedrijven m.b.t. CPT: Projecten die tot doel hebben om privé-bedrijven samen te laten inzetten op clean power for transport door het creëren van structurele samenwerkingsverbanden. Die kunnen bv. gericht zijn op het aanleveren van oplossingen voor bestaande knelpunten of voor de vergroening van de eigen vloten. 


PS : Clean power for transport zal ook de focus zijn op de workshop ‘Voertuigen’ van de Klimaatrondetafel Mobiliteit op 25 oktober. Inschrijven is nog even mogelijk op http://www.mow.vlaanderen.be/klimob/

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geïnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.