Projectsubsidie voor milieuvriendelijke voertuigen

11/10/2016
Projectsubsidie voor milieuvriendelijke voertuigen De Vlaamse Overheid opende de projectoproep ‘Clean power for transport’. Er is voor dit jaar 700.000 euro aan steun voorzien voor projecten die de doelstellingen van het Vlaamse actieplan dichterbij kunnen brengen. De focus ligt op ‘nichevloten’. Projecten kunnen tot 28 oktober ingediend worden. Alle informatie en een inschrijvingsformulier is terug te vinden op http://www.milieuvriendelijkevoertuigen.be/projectsubsidie . Aanvragen dienen te worden ingediend vòòr 28 oktober 2016.
De thema’s, waarbinnen de projecten zich moeten situeren, zijn:


1° elektrificatie van nichevloten: Projecten die tot doel hebben om specifieke vloten, zoals taxi’s, autodeelsystemen, bedrijfsvloten en vloten voor stedelijke logistiek te elektrificeren en dit m.i.v. de noodzakelijke infrastructuur.

2° uitrol van semi-publieke laadinfrastructuur: Projecten die tot doel hebben om laadinfrastructuur uit te bouwen op privéterrein (bv. op parkings), maar waarbij de infrastructuur ook minstens deels publiek beschikbaar is.

3° afstemming tussen e-mobility en openbaar vervoer: Projecten die tot doel hebben om de aansluiting van privé elektrisch vervoer (fiets, brommer of wagen) met het openbaar vervoer te stimuleren en te vergemakkelijken.

4° visibiliteit van CPT: Projecten die tot doel hebben om voertuigen op ‘clean power’ de nodige zichtbaarheid te geven en daarbij een zo groot mogelijke doelgroep bereiken.

5° samenwerking tussen bedrijven m.b.t. CPT: Projecten die tot doel hebben om privé-bedrijven samen te laten inzetten op clean power for transport door het creëren van structurele samenwerkingsverbanden. Die kunnen bv. gericht zijn op het aanleveren van oplossingen voor bestaande knelpunten of voor de vergroening van de eigen vloten. 


PS : Clean power for transport zal ook de focus zijn op de workshop ‘Voertuigen’ van de Klimaatrondetafel Mobiliteit op 25 oktober. Inschrijven is nog even mogelijk op http://www.mow.vlaanderen.be/klimob/

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.