Ventilair Group lanceert nieuwste WTW, Sentinel Kinetic Advance

24/10/2016
Ventilair Group lanceert nieuwste WTW, Sentinel Kinetic Advance Focus op maximale energieterugwinning en tijdsbesparing voor de installateur. Ventilair Group, distributeur en fabrikant van ventilatie-oplossingen en specialist in warmteterugwinning, gevestigd op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord en sponsor van BPKN zet met de lancering van de nieuwe Sentinel Kinetic Advance van Vent-Axia opnieuw een stap vooruit in de evolutie van ventilatiesystemen.De nieuwste generatie WTW-toestellen, Sentinel Kinetic Advance, biedt antwoord op de groeiende vraag naar doortastende ventilatiesystemen voor strenge EPB-normen, lage energiegebouwen en de strengere installatie-eisen voor ventilatiesystemen.“Het hoge thermische rendement en het lage opgenomen vermogen van de toestellen zijn het resultaat van een ontwerp via uitgekiende 3D-modelling. Bovenop de doordachte vormgeving zorgen intelligente logica’s voor bijvoorbeeld een intensere zomernachtkoeling en vraagsturing voor extra energiebesparing”, legt productmanager Steven Braekeveldt van Ventilair Group uit.Betere energetische prestaties en eenvoudige installatie en indienststelling zijn essentiële kenmerken van dit nieuwe systeem D met warmteterugwinning. Daarnaast ontstaat er bij zowel de installateur als de eindgebruiker een hogere betrokkenheid bij de werking en de mogelijkheden van de unit door communicatie met het toestel via een mobiele applicatie.Technieken als ventilatie vragen om een foutloze installatie en een nauwkeurige inregeling. Daarom is bij de ontwikkeling van de unit en de applicatie tevens veel aandacht besteed aan het verlichten van de taak van de installateur.
Dankzij een perfecte match met de snel en eenvoudig te installeren luchtkanalen Isocomplus+ en Uniflexplus+, wordt er luchtdicht aangesloten en veel tijd bespaard bij de plaatsing. De installatiewizard, plug-ins, constant volume en de mogelijkheid om bedrijfsinstellingen te uploaden en kopiëren via USB, bieden de installateur niet alleen tijdswinst bij de indienststelling, maar geven hem ook de zekerheid van een correcte installatie.“Communicatie via wifi, apps en smartphones maakt de indienststelling super eenvoudig. De draadloze technologie biedt niet alleen uitkomst voor de installateur, ook voor de eindgebruiker zorgt dit voor heel wat extra comfort en energiebesparing. Via de gratis Vent-Axia Connect App kan hij eenvoudig de status en de energieprestaties van de unit aflezen op zijn smartphone. Zo kan hij diverse instellingen naar eigen inzicht aanpassen. Ook ontvangt hij proactief meldingen met betrekking tot onderhoud” licht Steven toe.

De Sentinel Kinetic Advance ventilatie-unit is beschikbaar in luchtvolumes 250 m3/h en 350 m3/h.
Er is de keuze uit een basisuitvoering en een geavanceerde versie. Dankzij het ontwerp via 3D- modelling hebben beide uitvoeringen een warmteterugwin-rendement van 85% volgens NBN EN308. Daarnaast beschikken ze over een complete zomerbypass voor frissere luchtaanvoer, een vorstbeveiliging d.m.v. een geïntegreerde voorverwarming en twee ingebouwde vochtsensoren. Voor de Advance is gebruik gemaakt van de nieuwste generatie efficiënte EC-motoren.


Dankzij deze prestaties draagt de Sentinel Kinetic Advance uiteraard een A+ energielabel. 

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.