Winterbar op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord

8/11/2016
Winterbar op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord Het team van Huis van Wonterghem en burgemeester Francis Benoit (CD&V) zijn erin geslaagd het concept van de immens populaire Ardooise zomerbar ‘Pulobar’ naar Bedrijvenpark Kortrijk-Noord te halen. In de gebouwen van het leegstaande ‘Liften Coopman’ strijkt deze winter een fancy pop-up winterbar neer, inclusief echte ijsbar met ijssculpturen.

 

Afgelopen zomer pootten ondernemers Frederik Stragier en Emmanuel Bekaert een zomerstrandbar neer, te midden de Ardooise velden. Een wild idee dat een schot in de roos bleek te zijn. De hele zomer lang kwamen mensen van heinde en verre naar de exotische ‘Pulobar’, goed voor 5000 bezoekers alleen al tijdens het slotweekend.

“Wij waren eigenlijk ook met het idee aan het spelen om een Carré-zomerbar in het leven te roepen”, zegt Gregory Van Wonterghem, van Huis van Wonterghem. “Ergens in de driehoek tussen Gent, Brussel en Antwerpen. Maar Frederik en Emmanuel waren ons voor. Toen we zagen hoe succesvol Pulobar was, begonnen we te dromen van een gelijkaardig pop-up concept. We besloten eerst even over onze plannen te praten met Frederik en Emmanuel.”

“Eigenlijk was er bij ons daardoor ook direct de ‘goesting’ om ook deze winter nog een pop-upbar in het leven te roepen”, zegt Frederik. “Het is echt niet te geloven hoe vaak we die vraag al hebben gekregen. Alleen: wij hebben allebei een eigen bedrijf. Nog eens maanden zoveel tijd in een horecaproject stoppen als met Pulobar, we zagen dat eigenlijk niet zo goed meer zitten.”


Een samenwerking tussen Huis van Wonterghem en Pulobar, de ‘Huskybar’, bleek dé oplossing. De twee partners trokken aan de mouw van burgemeester Benoit, die het idee meteen genegen was. “Pulobar was zó populair. Dat we dit naar Kuurne zouden kunnen halen, is een unieke kans. Bedrijvenpark Kortrijk Noord (in Kuurne) was volgens ons de beste locatie: het is erg goed bereikbaar, er zijn geen directe buren, en dankzij de samenwerking met enkele bedrijven is er meer dan genoeg parking voor handen. Bovendien is het een unieke gelegenheid voor de eigenaar van een leegstaand pand om zijn vastgoed in de kijker te zetten. Het is nu ‘Liften Coopman’ geworden, maar het feit dat ook andere bedrijven vragende partij waren, toont aan welk mooi project dit is.”

Opvallend wel: de bar komt op amper een paar honderd meter van waar de zaakvoerder van Flight 90 een dikke week geleden géén feestzaal mocht openen van het stadsbestuur van Kortrijk, omdat de zone er enkel ingekleurd is voor milieubelastende industrie. “Inderdaad, een permanent project zou daar niet kunnen plaatsvinden”, zegt Benoit. “Maar een pop-upconcept als dit wél.”

Volgende week beginnen de enthousiaste initiatiefnemers al aan de opbouw. Het belooft alvast even straf te worden als de Pulobar. “Een zwembad, daar is het niet echt het seizoen voor”, zegt Gregory. “De blikvanger wordt een echte ijsbar, met een toog, tafels en stoelen volledig in ijs. Wie wil dansen, kan bij ons terecht, maar ook gewoon bijpraten kan in onze loungehoek.” “En net als in Pulobar, kunnen ook bedrijven bij ons terecht voor hun bedrijfsevent”, zegt Frederik. “En dat mogen feesten zijn tot 500 man, dat kunnen we zeker aan”, lacht Greg. Meer info op www.huskybar.be

 

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.