Fietspad 2 richtingen op de Noordlaan + fietsoversteekplaats

24/11/2016
Fietspad 2 richtingen op de Noordlaan + fietsoversteekplaats Er werd onlangs een tweerichtingsfietspad gemarkeerd in de Noordlaan. Thv het kruispunt met de Industrielaan gaat het opnieuw over naar een eenrichtingsfietspad, dus moeten fietsers oversteken thv de fietsoversteek. Wij willen fietsers wijzen op gevaar bij het oversteken : Je hebt als fietser GEEN voorrang op deze wegmarkering. Je moet dus wachten totdat het verkeer is gepasseerd voordat je oversteekt. Laat je niet in verwarring brengen door een zebrapad dat voetgangers wel voorrang verleent. Zelfs al ligt de fietsoversteek vlak naast het zebrapad, als fietser heb je geen voorrang!

FietsoversteekplaatsWat?

Twee onderbroken strepen gevormd door witte vierkanten of parallellogrammen duiden een beveiligde fietsoversteekplaats aan. Een oversteekplaats geeft aan waar je de rijbaan moet oversteken om een fietspad aan de overkant van de straat te bereiken. Vaak worden fietsers via zo’n oversteekplaats van een enkelrichtingsfietspad naar een dubbelrichtingsfietspad aan de overkant van de straat geleid.Voor wie?

Deze oversteekplaats is voorbehouden voor fietsers en bromfietsen klasse A. Je bent als fietser bij het oversteken verplicht deze oversteekplaats te gebruiken.Geen voorrang!

Je hebt als fietser géén voorrang op deze wegmarkering. Je moet dus wachten totdat het verkeer is gepasseerd voordat je oversteekt. Laat je niet in verwarring brengen door een zebrapad dat voetgangers wel voorrang verleent. Zelfs al ligt de fietsoversteek vlak naast het zebrapad, als fietser heb je geen voorrang!

 

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.