Beroependorp en Bedrijvenrally

28/11/2016
Beroependorp en Bedrijvenrally Bij het ‘Traject beroependorp en bedrijvenrally’ is het de bedoeling om kinderen te laten kennismaken met allerlei beroepen. Er wordt gestreefd om duidelijk te maken dat elke schakel binnen een bedrijf belangrijk is, of het nu gaat om bedienden of arbeiders, management of middenkader. Geen enkele afdeling functioneert zonder de andere en achter bepaalde beroepen zitten vaak heel wat verborgen taken. Daarom zoeken we bedrijven die bereid zijn om in oktober 2017 leerlingen uit het 6de leerjaar basisonderwijs te ontvangen. Initiatiefnemer is de Stad Kortrijk, Provincie West-Vlaanderen en Het Beroepenhuis.

Doel van het traject

Het doel is om alle leerlingen (zo’n 800) van het 6de leerjaar in Kortrijk te bereiken. De jongeren, hun leerkrachten en hun ouders doorlopen gedurende 2 schooljaren een traject met verschillende acties dat hen ondersteunt in talentverkenning, verkenning van de beroepenwereld en het maken van een studiekeuze.  Er wordt gestreefd om duidelijk te maken dat elke schakel binnen een bedrijf belangrijk is, of het nu gaat om bedienden of arbeiders, management of middenkader. Geen enkele afdeling functioneert zonder de andere en achter bepaalde beroepen zitten vaak heel wat verborgen taken. Ons streven is ook om voor elk kind de gepaste studiekeuze te vinden.Wat wordt er verwacht van een bedrijf?

- Op 3 verschillende afdelingen van uw bedrijf (bijvoorbeeld aankoopafdeling, showroom en magazijnen)  is minimaal een halve dag 1 werknemer beschikbaar om 2 groepen van ongeveer 12 leerlingen gedurende een uur te ontvangen. Het is de bedoeling dat de leerlingen op een praktische manier kennis maken met die 3 afdelingen,  door bijvoorbeeld een (deel)taak uit te voeren.
- U maakt dus een programma van 1 uur op waarbij de leerlingen met 3 afdelingen van het bedrijf kennismaken en minstens 1 activiteit kunnen uitvoeren.

NOTA: Uw bedrijf kan rekenen op begeleiding om zo’n programma op te maken.Wat is de return?

- Uw bedrijf doet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.
- Uw bedrijf krijgt bekendheid bij de ouders en de leerkrachten van 800 leerlingen.
- U kan uw knelpuntprofielen in de kijker zetten.
- Uw bedrijf krijgt persaandacht.
- Uw bedrijf is een pionier bij een project dat in de toekomst breder zal worden uitgerold.Interesse? Contacteer Sara Kooyman, Het Beroepenhuis vzw,  sara@beroepenhuis.be , 09/330 85 50                 

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.