BPKN-leden in het nieuws

12/5/2017
Onbekend is onbemind... dus introduceren we graag een nieuwe rubriek op de BPKN-website. Regelmatig geven we hier een overzicht van bedrijven op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord die om één of andere reden het nieuws haalden.

Bouwplannen Linum Europe on hold door zeldzame kuifleeuwerik

Het Kuurnse familiebedrijf Linum Europe NV staat gepland om samen met zusterbedrijf Plasti-Bac eind 2018 naar een nieuwe site in de Pieter Verhaeghestraat Kortrijk-Noord II te verhuizen. De bouwplannen liggen echter tot 30 juni 2017 stil. Een kuifleeuwerik heeft zich op het terrein genesteld en zal daar vermoedelijk broeden. De beschermde broedvogel is een ernstig bedreigde soort, waardoor het Kuurnse gemeentebestuur, in samenspraak met de Intercommunale Leiedal en het milieuadviesbureau, erop wijzen om verstoring tijdens de broedperiode te vermijden. Lees hier alles over de kuifleeuwerik.


Sentinel Kinetic Advance valt nog maar eens in de prijzen 

Op 20 april won de Sentinel Kinetic Advance van Ventilair Group de award voor 'Domestic Ventilation Product of the Year' tijdens de H&V News Awards 2017 in het Verenigd Koninkrijk. Dankzij bepaalde features zoals baanbrekende indienststelling en ingebruikname via een app, zorgt de Advance voor sterke prestaties met vergemakkelijkte inbedrijfsstelling. Zo wint de installateur tijd op de werf. Die generatie warmteterugwinningsunits zijn niet alleen energie-efficiënt (tot 85%), ze zijn ook zeer stil. Meer weten?


Ook een nieuwtje te melden?

Stuur het naar parkmanager@kortrijk-noord.be!

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.