Gemeente Kuurne en Proximus bieden bedrijven glasvezel aan

23/5/2017
Gemeente Kuurne en Proximus bieden bedrijven glasvezel aan Wereldwijd gebeuren er per seconde 2,3 miljoen zoekopdrachten via Google. Een werknemer verstuurt en ontvangt gemiddeld tot 123 e-mails per dag. En dat internetverkeer blijft toenemen. In de komende 5 jaar zal het zelfs verdrievoudigen. Een supersnel netwerk zoals glasvezel is essentieel om dat dataverkeer op te vangen. Samen met Proximus wil Kuurne de lokale bedrijven laten genieten van de technologie van de toekomst: glasvezel.

Proximus wil glasvezel binnen het bereik van middelgrote en kleinere bedrijven brengen om continu stabiele hogesnelheidsverbindingen aan te bieden met een hoge bandbreedte. Bedrijven die op glasvezel zitten, zien hun productiviteit stijgen dankzij de toepassingsmogelijkheden van hogesnelheidsverbindingen. Zo kunnen ze werken vanop afstand – zowel thuis als bij klanten, leveranciers … –, data opslaan in de cloud enz. Vandaag is ook Kuurne aan de beurt.

 

Wat is glasvezel?

Glasvezel bestaat uit haarfijne glasdraadjes waarop laserlicht aan- en uitgeschakeld wordt. Vergelijk het met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn, maar dan sneller en doeltreffender: 300.000 km/sec. Dat maakt glasvezel aanzienlijk sneller dan welk ander netwerk ook. Een glasvezelnetwerk is dus als een autosnelweg, maar dan zonder files. Deze technologie kan meegroeien met alle toekomstige trends en evoluties in het digitale tijdperk.

 

Voordelen voor bedrijven  

Het vast internetverkeer groeit exponentieel. Glasvezel biedt organisaties en ondernemingen de nodige technologie om deze toename op te vangen. Met glasvezel kunnen lokale bedrijven bovendien alle mogelijkheden van de digitale economie benutten en hun klanten een betere dienstverlening aanbieden door bv. producten en diensten aan te bieden via het internet, klanten toegang te geven tot kwaliteitsvolle wifi en gebruik te maken van multimedia in lokale winkels.

 

Toekomstgericht en groen netwerk

Het glasvezelnetwerk kan de lokale economie stimuleren, innovatief ondernemerschap in de hand werken en de concurrentiepositie van lokale bedrijven versterken. Bovendien maakt deze technologie groene connectiviteit mogelijk met een kleiner elektriciteitsverbruik dan andere netwerktechnologieën. Kortom, met glasvezel is een bedrijf klaar voor de toekomst. Overigens een interessant pluspunt: ook tijdens stroompannes kan het glasvezelnetwerk gebruikt worden.

 

Infrastructuurwerken: (stad) en Proximus beperken de hinder
Voor de aanleg van glasvezel in Kuurne zal Proximus infrastructuurwerken uitvoeren. Uiteraard wordt het aantal straten waar de werken moeten gebeuren zo beperkt mogelijk gehouden.

 

Meer info?

Surf naar proximus.be/glasvezel

 

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.