Ontmoet de werknemers van morgen: doe mee aan de bedrijvenrally op 24 en 26 oktober

21/5/2017
Ontvang op 24 en 26 oktober 2017 leerlingen uit het 6de leerjaar basisonderwijs en toon hen hoe ze hun talenten en interesse later kunnen inzetten in uw bedrijf of organisatie.

Bedrijvenrally?

De bedrijvenrally is één van de verschillende acties die Stad Kortrijk samen met het beroepenhuis vzw en Voka (en heel veel andere partners) onderneemt om jongeren aan een diploma, kwalificatie, job te helpen.

Na het beroependorp (april 2017) krijgen alle leerlingen (+-800) van het 6e leerjaar nu ook de kans om beroepen te leren kennen op de werkvloer zelf. Hierbij wordt ingezet op talentverkenning, verkenning van de beroepenwereld en het maken van een juiste studiekeuze. Alle leerlingen bezoeken 2 bedrijven en leren zo op zijn minst 6 beroepen kennen. Ze kiezen zelf in welk domein ze meest interesse hebben en worden ingedeeld op basis van die keuze.

Door het bezoek aan een bedrijf of organisatie streven we ernaar om duidelijk te maken welke schakels (en beroepen) er allemaal zijn binnen een bedrijf of organisatie. We willen ook duidelijk maken dat elke schakel belangrijk is, of het nu gaat om bedienden of arbeiders, management of middenkader. Geen enkele afdeling functioneert zonder de andere en achter bepaalde beroepen zitten vaak heel wat verborgen talenten. Vanuit deze ervaring willen we elke jongere ondersteunen om de gepaste studiekeuze te vinden, en om uiteindelijk ook een job uit te oefenen waarin ze zich volop kunnen ontplooien.

Wie zoeken we?

We zoeken bedrijven en organisaties uit alle (of toch heel veel) beroepsdomeinen. Van een groot advocatenkantoor tot een slagerij, van een ziekenhuis tot een landbouwbedrijf, van een cateringsbedrijf tot een architect… . Binnen elk bedrijf of organisatie moet het mogelijk zijn om kennis te maken met 3 verschillende afdelingen/beroepen.

Om het logistiek haalbaar te houden, mikken we in eerste instantie op bedrijven en organisaties in de ruime omgeving van Kortrijk. Let wel, dat wil niet zeggen dat we het indien nodig niet verder willen gaan zoeken.

En wat verwachten we van uw bedrijf/organisatie?

-De bedrijvenrally gaat door op dinsdag 24 en donderdag 26 oktober. We vragen een engagement van minimum 1 (volledige) dag (deelnemen aan de twee dagen kan zeker ook!).
-Er komt een groep van 9u30 tot 11u30 en een groep van 13u tot 15u.
-(Goed om weten: de kinderen eten over de middag hun meegebrachte picknick op, op de locatie waar ze in de voormiddag op bezoek zijn, van 11u30 tot 12u15)
-Op 3 verschillende afdelingen van uw bedrijf/organisatie (bv. aankoopafdeling, showroom en magazijnen)  is minimaal 1 werknemer beschikbaar om leerlingen te ontvangen. De leerlingen maken kennis met de afdelingen op een interactieve manier (door bv een kleine deeltaak uit te voeren)
-U bepaalt zelf  hoeveel leerlingen u kan ontvangen, met een minimum van 12. (mocht het aantal een probleem vormen, niet haalbaar zijn, neem zeker contact op met ons!)
-U voorziet een lokaal waar de leerlingen hun picknick kunnen eten


Wat is de return,  wat kan je van ons verwachten?

-Er wordt ondersteuning voorzien voor elk bedrijf/organisatie bij de opmaak van het programma. Indien nodig komen we ter plekke.
-Er wordt een infomoment (30 augustus) voorzien voor alle deelnemende bedrijven en organisaties waar alle concrete info wordt overlopen. Er is ook een draaiboek voorzien.
-Uw bedrijf of organisatie krijgt bekendheid bij de leerlingen (800) maar ook bij hun ouders.
-We voorzien een (aantal) persmoment(en) waarbij we alle deelnemende bedrijven en organisaties mee in de kijker zetten. Ook via de sociale media wordt hier uitgebreid over gecommuniceerd.

En zeker ook:

-Uw bedrijf doet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen in eigen regio.
-U kan uw knelpuntprofielen in de kijker zetten.
-Uw bedrijf is een pionier bij een project dat in de toekomst breder zal worden uitgerold. 


Interesse? Stel je kandidaat!

Inschrijven

GRAAG INSCHRIJVEN VOOR EIND JUNI! In de loop van de zomer geven we elke kandidaat een bevestiging van deelname, met alle bijhorende info. 


Nog vragen? 

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.