Sluit nu gratis aan op het glasvezelnetwerk van Proximus

5/7/2017
Sluit nu gratis aan op het glasvezelnetwerk van Proximus U kunt als een van de eerste bedrijven in uw regio een aansluitpunt voor glasvezel aanvragen. Proximus is onlangs gestart met de uitrol van het glasvezelnetwerk op bedrijvenpark Kortrijk-Noord. De plaatsing van de eerste 50 meter glasvezelkabel is tijdelijk gratis*.

Het gaat om de graafwerken en de eerste 50 meter kabel, onder normale omstandigheden. De actie loopt tijdens de constructiewerken van het netwerk; daarna zijn de kosten van de aansluiting op kosten van de klanten.

Meer weten over de aansluiting op het glasvezelnetwerk van Proximus? Bekijk alle info hier: FIBER_L_NL.pdf


De voordelen van glasvezel

Tijdens een infosessie van BPKN en Voka West-Vlaanderen deed Kristel Loossens, Project Manager Fiber bij Proximus, de voordelen van glasvezel uit de doeken. Het netwerk maakt hoge download- en uploadsnelheden mogelijk, heeft een hoge reactiesnelheid (en dat is bijvoorbeeld onmisbaar bij videoconferences) en het is een zeer veilige manier van data-overdracht. De snelheden zullen in de toekomst trouwens alleen maar stijgen, zonder dat daarvoor nieuwe infrastructuurwerkzaamheden nodig zullen zijn. Glasvezel is dan ook de infrastructuur van de toekomst.

Over de werkzaamheden

Om het netwerk uit te rollen op Kortrijk-Noord, maakt Proximus maximaal gebruik van de bestaande infrastructuur. Om nieuwe kabels te plaatsen, wordt via een open sleuf gewerkt. Er worden ondergrondse aftakpunten (DTP) geplaatst en daarna wordt glasvezel binnengebracht bij de klanten, via een invoer vanuit dat DTP (op openbaar domein) naar een ONTP (op privédomein).

Er zijn op Kortrijk-Noord al enkele voorbereidende werken uitgevoerd. Na het bouwverlof staan de andere werkzaamheden gepland - in overleg met de andere nutsmaatschappijen.


Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.