Sluit nu gratis aan op het glasvezelnetwerk van Proximus

5/7/2017
Sluit nu gratis aan op het glasvezelnetwerk van Proximus U kunt als een van de eerste bedrijven in uw regio een aansluitpunt voor glasvezel aanvragen. Proximus is onlangs gestart met de uitrol van het glasvezelnetwerk op bedrijvenpark Kortrijk-Noord. De plaatsing van de eerste 50 meter glasvezelkabel is tijdelijk gratis*.

Het gaat om de graafwerken en de eerste 50 meter kabel, onder normale omstandigheden. De actie loopt tijdens de constructiewerken van het netwerk; daarna zijn de kosten van de aansluiting op kosten van de klanten.

Meer weten over de aansluiting op het glasvezelnetwerk van Proximus? Bekijk alle info hier: FIBER_L_NL.pdf


De voordelen van glasvezel

Tijdens een infosessie van BPKN en Voka West-Vlaanderen deed Kristel Loossens, Project Manager Fiber bij Proximus, de voordelen van glasvezel uit de doeken. Het netwerk maakt hoge download- en uploadsnelheden mogelijk, heeft een hoge reactiesnelheid (en dat is bijvoorbeeld onmisbaar bij videoconferences) en het is een zeer veilige manier van data-overdracht. De snelheden zullen in de toekomst trouwens alleen maar stijgen, zonder dat daarvoor nieuwe infrastructuurwerkzaamheden nodig zullen zijn. Glasvezel is dan ook de infrastructuur van de toekomst.

Over de werkzaamheden

Om het netwerk uit te rollen op Kortrijk-Noord, maakt Proximus maximaal gebruik van de bestaande infrastructuur. Om nieuwe kabels te plaatsen, wordt via een open sleuf gewerkt. Er worden ondergrondse aftakpunten (DTP) geplaatst en daarna wordt glasvezel binnengebracht bij de klanten, via een invoer vanuit dat DTP (op openbaar domein) naar een ONTP (op privédomein).

Er zijn op Kortrijk-Noord al enkele voorbereidende werken uitgevoerd. Na het bouwverlof staan de andere werkzaamheden gepland - in overleg met de andere nutsmaatschappijen.


Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.