Bouwonderneming Govaere investeert in nieuwe site op Kortrijk-Noord II

28/8/2017
Bouwonderneming Govaere investeert in nieuwe site op Kortrijk-Noord II Na 60 jaar neemt Bouwonderneming Govaere N.V. binnenkort afscheid van de Heulsestraat in Lendelede en verhuist ze eind 2018 naar een gloednieuw kantoor op het bedrijventerrein Kortrijk-Noord II in Kuurne, 2 kilometer verderop. Het bouwbedrijf was al een hele tijd op zoek naar een nieuwe site om de bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden. Het bedrijventerrein Kortrijk-Noord II, een ontwikkeling van Intercommunale Leiedal, is dan ook de uitgelezen plaats om er een nieuwbouw te realiseren.

Bouwonderneming Govaere N.V. is sinds 1957 actief als aannemer van appartementen, utiliteitsgebouwen en bedrijfskantoren. Jan Govaere nam in 1990 het familiebedrijf over van zijn vader. Vandaag is Bouwonderneming Govaere uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de bouwwereld met een waslijst aan mooie referenties. Het bouwbedrijf spitst zich niet enkel toe op de ruwbouw van grotere bouwprojecten, maar verzorgt ook de volledige afwerking inclusief een sleutel-op-de-deurformule. Het bedrijf pakt ook graag de complexere opdrachten aan.


Aangezien Henri en Pierre, beide zonen van Jan, in het bedrijf stappen, werd beslist om te investeren in een grotere site. Het terrein van ongeveer anderhalve hectare werd aangekocht bij Intercommunale Leiedal. “De aankoop verliet vlot, mede dankzij de constructieve verstandhouding en de professionele aanpak bij Leiedal.”, zegt Jan Govaere, zaakvoerder van het bedrijf.  De nieuwe site in de Pieter Verhaeghestraat heeft het voordeel vlot bereikbaar te zijn vanaf de R8 en de Ringlaan in Kuurne. 


Bedrijfsgebouw met architecturale hoogstandjes

Het nieuwe gebouw werd ontworpen door architect Jan Demeyere en zal een indrukwekkend bedrijfskantoor worden met enkele architecturale hoogstandjes. “Het gebouw zit vol met technische uitdagingen. Het moet dan ook een weerspiegeling zijn van wat wij als aannemer kunnen en waarin we gespecialiseerd zijn”, zegt operationeel directeur Marnix De Meyer. Ook de trappenhal wordt een echte eyecatcher.


Het gebouw zal bestaan uit kantoorruimte, een opslagruimte voor materieel en een prefabafdeling. De nieuwe prefabricatieruimte voor beton en staal zal een verhoogde productiviteit opleveren samen met een verbeterd kwaliteitsniveau.


De nieuwe vestiging zal een comfortabele werkplek bieden aan de verschillende medewerkers. Zij werden dan ook nauw betrokken bij de ontwerpfase van de nieuwe site. “Wij hechten veel belang aan het welzijn van onze medewerkers. Het zijn stuk voor stuk harde werkers die het bedrijf in balans houden. De vertrouwensband is groot en daardoor kunnen we het familiale gevoel behouden”, zegt Pierre Govaere, zoon van de zaakvoerder.


Deze investering laat Bouwonderneming Govaere toe om verder te groeien als een aannemer waar kwaliteit op de eerste plaats staat. Zowel de burelen, magazijn als de prefabafdeling werden ontworpen in functie van de verdere toekomstperspectieven. De werken zijn volop gestart.


Cindy Deglorie van Leiedal: “De uitbreiding van Kortrijk-Noord beslaat in totaal 22 hectare, waarvan 14,6 hectare bedrijfsgronden. Sinds de feestelijke opening in september 2016 is al 8 hectare verkocht, 2,8 hectare is in optie en over 2,6 hectare lopen onderhandelingen. Dat betekent dat er in principe nog slechts 1,2 hectare grond beschikbaar is voor geïnteresseerde ondernemers.”

Bron: website Leiedal

Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.