Kuurne heeft cameraschild - binnenkort ook camera’s op BPKN?

11/9/2017
Kuurne heeft cameraschild - binnenkort ook camera’s op BPKN? Na Kortrijk heeft nu ook Kuurne een cameraschild. Op de invalswegen zijn onlangs zes ANPR-camera's met nummerplaatherkenning geïnstalleerd. In het centrum komen ook nog camera’s om overlast tegen te gaan. De vzw BPKN rekent op een nauwe samenwerking met Kuurne, Kortrijk en de politiezone om ook de veiligheid op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord verder te verbeteren.

Op de invalswegen van Kuurne zijn sinds kort zes vaste ANPR-camera’s met nummerplaatherkenning operationeel. 24/7 wordt gefilmd wie Kuurne binnenkomt of verlaat. “We stelden vast dat de criminaliteit zich door het camerabeleid van de stad Kortrijk de voorbije jaren verplaatste naar Kuurne. Door te investeren in zes camera’s, dragen we nu bij aan een ruimer cameraschild in de regio”, zegt burgemeester Francis Benoit daarover in de krant De Standaard. Het gaat om een investering van in totaal 80.000 euro.

 

De vzw BPKN diende eerder dit jaar een subsidieaanvraag in om ook het Bedrijvenpark Kortrijk-Noord van enkele camera’s te kunnen voorzien, met de steun van Leiedal, politiezone VLAS, stad Kortrijk en de gemeente Kuurne. Het antwoord op de aanvraag wordt eind dit jaar verwacht.

 

De vzw hoopt in elk geval op een verdere vlotte samenwerking met alle partijen, om in te zetten op de preventie van en het onderzoek naar criminele feiten. Het bestuur schreef daarover een brief naar het College van Burgemeester en Schepenen in Kuurne en de politiezone Vlas.

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.