Kuurne heeft cameraschild - binnenkort ook camera’s op BPKN?

11/9/2017
Kuurne heeft cameraschild - binnenkort ook camera’s op BPKN? Na Kortrijk heeft nu ook Kuurne een cameraschild. Op de invalswegen zijn onlangs zes ANPR-camera's met nummerplaatherkenning geïnstalleerd. In het centrum komen ook nog camera’s om overlast tegen te gaan. De vzw BPKN rekent op een nauwe samenwerking met Kuurne, Kortrijk en de politiezone om ook de veiligheid op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord verder te verbeteren.

Op de invalswegen van Kuurne zijn sinds kort zes vaste ANPR-camera’s met nummerplaatherkenning operationeel. 24/7 wordt gefilmd wie Kuurne binnenkomt of verlaat. “We stelden vast dat de criminaliteit zich door het camerabeleid van de stad Kortrijk de voorbije jaren verplaatste naar Kuurne. Door te investeren in zes camera’s, dragen we nu bij aan een ruimer cameraschild in de regio”, zegt burgemeester Francis Benoit daarover in de krant De Standaard. Het gaat om een investering van in totaal 80.000 euro.

 

De vzw BPKN diende eerder dit jaar een subsidieaanvraag in om ook het Bedrijvenpark Kortrijk-Noord van enkele camera’s te kunnen voorzien, met de steun van Leiedal, politiezone VLAS, stad Kortrijk en de gemeente Kuurne. Het antwoord op de aanvraag wordt eind dit jaar verwacht.

 

De vzw hoopt in elk geval op een verdere vlotte samenwerking met alle partijen, om in te zetten op de preventie van en het onderzoek naar criminele feiten. Het bestuur schreef daarover een brief naar het College van Burgemeester en Schepenen in Kuurne en de politiezone Vlas.

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geïnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.