Kuurne heeft cameraschild - binnenkort ook camera’s op BPKN?

11/9/2017
Kuurne heeft cameraschild - binnenkort ook camera’s op BPKN? Na Kortrijk heeft nu ook Kuurne een cameraschild. Op de invalswegen zijn onlangs zes ANPR-camera's met nummerplaatherkenning geïnstalleerd. In het centrum komen ook nog camera’s om overlast tegen te gaan. De vzw BPKN rekent op een nauwe samenwerking met Kuurne, Kortrijk en de politiezone om ook de veiligheid op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord verder te verbeteren.

Op de invalswegen van Kuurne zijn sinds kort zes vaste ANPR-camera’s met nummerplaatherkenning operationeel. 24/7 wordt gefilmd wie Kuurne binnenkomt of verlaat. “We stelden vast dat de criminaliteit zich door het camerabeleid van de stad Kortrijk de voorbije jaren verplaatste naar Kuurne. Door te investeren in zes camera’s, dragen we nu bij aan een ruimer cameraschild in de regio”, zegt burgemeester Francis Benoit daarover in de krant De Standaard. Het gaat om een investering van in totaal 80.000 euro.

 

De vzw BPKN diende eerder dit jaar een subsidieaanvraag in om ook het Bedrijvenpark Kortrijk-Noord van enkele camera’s te kunnen voorzien, met de steun van Leiedal, politiezone VLAS, stad Kortrijk en de gemeente Kuurne. Het antwoord op de aanvraag wordt eind dit jaar verwacht.

 

De vzw hoopt in elk geval op een verdere vlotte samenwerking met alle partijen, om in te zetten op de preventie van en het onderzoek naar criminele feiten. Het bestuur schreef daarover een brief naar het College van Burgemeester en Schepenen in Kuurne en de politiezone Vlas.

Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.