BISEPS-update: Leiedal zet een nieuwe stap in het onderzoek naar duurzame energie bij bedrijven

12/9/2017
BISEPS-update: Leiedal zet een nieuwe stap in het onderzoek naar duurzame energie bij bedrijven Leiedal informeerde u begin dit jaar over BISEPS, een project waarbij de intercommunale u - dankzij Europa - ondersteuning kan aanbieden voor de realisatie van duurzame energieprojecten binnen uw bedrijf. Eind maart ging Leiedal van start met een bevraging bij de bedrijven op Kortrijk-Noord, zodat het van elk bedrijf een correct energieprofiel kon opmaken.

Intussen heeft Leiedal het studiebureau Antea, gespecialiseerd in energie en energietechnieken, onder de arm genomen. Dat bureau zal alle verkregen informatie in detail analyseren, zodat Leidedal - op basis van deze analyse en in overleg met de betrokken bedrijven - de volgende stappen kan bepalen. In concreto werd Antea aangesteld om de volgende deelopdrachten uit te voeren:

  • Inventarisatie-opdracht: op basis van alle ontvangen gegevens (nl. de intake vragenlijst die online, telefonisch en face-to-face werd afgenomen) moet het bureau een potentieel-analyse maken voor de volgende deelaspecten:
  1. energie-efficiëntie en energiebesparing (procesmatig en gebouw-gerelateerd)
  2. investering in duurzame energie
  3. samenwerking tussen bedrijven rond duurzame energie
  • Haalbaarheidsstudie rond warmte-uitwisseling: hierbij zal Antea verder onderzoek voeren bij de meest energie-intensieve bedrijven en de grote warmtevragers. Deze bedrijven zullen, vooraleer de studie wordt uitgevoerd, eerst persoonlijk worden gecontacteerd.

 

Leiedal informeert u opnieuw over een stand van zaken zodra de inventarisatie-opdracht is afgerond (gepland tegen eind september).

Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Carine Eeckhout (carine.eeckhout@leiedal.be of op 056/24 16 16.

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.