BISEPS-update: Leiedal zet een nieuwe stap in het onderzoek naar duurzame energie bij bedrijven

12/9/2017
BISEPS-update: Leiedal zet een nieuwe stap in het onderzoek naar duurzame energie bij bedrijven Leiedal informeerde u begin dit jaar over BISEPS, een project waarbij de intercommunale u - dankzij Europa - ondersteuning kan aanbieden voor de realisatie van duurzame energieprojecten binnen uw bedrijf. Eind maart ging Leiedal van start met een bevraging bij de bedrijven op Kortrijk-Noord, zodat het van elk bedrijf een correct energieprofiel kon opmaken.

Intussen heeft Leiedal het studiebureau Antea, gespecialiseerd in energie en energietechnieken, onder de arm genomen. Dat bureau zal alle verkregen informatie in detail analyseren, zodat Leidedal - op basis van deze analyse en in overleg met de betrokken bedrijven - de volgende stappen kan bepalen. In concreto werd Antea aangesteld om de volgende deelopdrachten uit te voeren:

  • Inventarisatie-opdracht: op basis van alle ontvangen gegevens (nl. de intake vragenlijst die online, telefonisch en face-to-face werd afgenomen) moet het bureau een potentieel-analyse maken voor de volgende deelaspecten:
  1. energie-efficiëntie en energiebesparing (procesmatig en gebouw-gerelateerd)
  2. investering in duurzame energie
  3. samenwerking tussen bedrijven rond duurzame energie
  • Haalbaarheidsstudie rond warmte-uitwisseling: hierbij zal Antea verder onderzoek voeren bij de meest energie-intensieve bedrijven en de grote warmtevragers. Deze bedrijven zullen, vooraleer de studie wordt uitgevoerd, eerst persoonlijk worden gecontacteerd.

 

Leiedal informeert u opnieuw over een stand van zaken zodra de inventarisatie-opdracht is afgerond (gepland tegen eind september).

Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Carine Eeckhout (carine.eeckhout@leiedal.be of op 056/24 16 16.

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.