BISEPS-update: Leiedal zet een nieuwe stap in het onderzoek naar duurzame energie bij bedrijven

12/9/2017
BISEPS-update: Leiedal zet een nieuwe stap in het onderzoek naar duurzame energie bij bedrijven Leiedal informeerde u begin dit jaar over BISEPS, een project waarbij de intercommunale u - dankzij Europa - ondersteuning kan aanbieden voor de realisatie van duurzame energieprojecten binnen uw bedrijf. Eind maart ging Leiedal van start met een bevraging bij de bedrijven op Kortrijk-Noord, zodat het van elk bedrijf een correct energieprofiel kon opmaken.

Intussen heeft Leiedal het studiebureau Antea, gespecialiseerd in energie en energietechnieken, onder de arm genomen. Dat bureau zal alle verkregen informatie in detail analyseren, zodat Leidedal - op basis van deze analyse en in overleg met de betrokken bedrijven - de volgende stappen kan bepalen. In concreto werd Antea aangesteld om de volgende deelopdrachten uit te voeren:

  • Inventarisatie-opdracht: op basis van alle ontvangen gegevens (nl. de intake vragenlijst die online, telefonisch en face-to-face werd afgenomen) moet het bureau een potentieel-analyse maken voor de volgende deelaspecten:
  1. energie-efficiëntie en energiebesparing (procesmatig en gebouw-gerelateerd)
  2. investering in duurzame energie
  3. samenwerking tussen bedrijven rond duurzame energie
  • Haalbaarheidsstudie rond warmte-uitwisseling: hierbij zal Antea verder onderzoek voeren bij de meest energie-intensieve bedrijven en de grote warmtevragers. Deze bedrijven zullen, vooraleer de studie wordt uitgevoerd, eerst persoonlijk worden gecontacteerd.

 

Leiedal informeert u opnieuw over een stand van zaken zodra de inventarisatie-opdracht is afgerond (gepland tegen eind september).

Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Carine Eeckhout (carine.eeckhout@leiedal.be of op 056/24 16 16.

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.