7 BPKN-bedrijven laten leerlingen kennismaken met de werkvloer

15/9/2017
7 BPKN-bedrijven laten leerlingen kennismaken met de werkvloer Op donderdagavond 14 september vond een infoavond plaats over de Bedrijvenrally. Aan de deelnemende bedrijven en de pers werd het concept toegelicht en werden tips gegeven om de dag goed te organiseren. Verschillende BPKN-bedrijven nemen deel.

Het doel van de Bedrijvenrally is om alle leerlingen (zo’n 800) van het 6de leerjaar in Kortrijk te bereiken. De jongeren, hun leerkrachten en hun ouders doorlopen gedurende 2 schooljaren een traject met verschillende acties dat hen ondersteunt in talentverkenning, verkenning van de beroepenwereld en het maken van een studiekeuze.

De organisatoren willen duidelijk maken dat elke schakel binnen een bedrijf belangrijk is, of het nu gaat om bedienden of arbeiders, management of middenkader. Geen enkele afdeling functioneert zonder de andere en achter bepaalde beroepen zitten vaak heel wat verborgen taken. Schepen Rudolf Scherpereel benadrukte het nut van het initiatief om de braindrain in onze regio te doen keren naar een braingain.

In elk deelnemend bedrijf zullen de leerlingen kennis maken met 3 afdelingen of functies waarvoor verschillende talenten belangrijk zijn. Er wordt ook in elk bedrijf een leuke doe-activiteit aan de rondleiding gekoppeld.


Ook enkele bedrijven van BPKN nemen deel aan het initiatief en ontvangen groepen leerlingen: Impe Catering, C-Mec, Ring Shopping, Roelandt sign & print, Ras Security, Huis Van Wonterghem en GBL.

Terug

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.