7 BPKN-bedrijven laten leerlingen kennismaken met de werkvloer

15/9/2017
7 BPKN-bedrijven laten leerlingen kennismaken met de werkvloer Op donderdagavond 14 september vond een infoavond plaats over de Bedrijvenrally. Aan de deelnemende bedrijven en de pers werd het concept toegelicht en werden tips gegeven om de dag goed te organiseren. Verschillende BPKN-bedrijven nemen deel.

Het doel van de Bedrijvenrally is om alle leerlingen (zo’n 800) van het 6de leerjaar in Kortrijk te bereiken. De jongeren, hun leerkrachten en hun ouders doorlopen gedurende 2 schooljaren een traject met verschillende acties dat hen ondersteunt in talentverkenning, verkenning van de beroepenwereld en het maken van een studiekeuze.

De organisatoren willen duidelijk maken dat elke schakel binnen een bedrijf belangrijk is, of het nu gaat om bedienden of arbeiders, management of middenkader. Geen enkele afdeling functioneert zonder de andere en achter bepaalde beroepen zitten vaak heel wat verborgen taken. Schepen Rudolf Scherpereel benadrukte het nut van het initiatief om de braindrain in onze regio te doen keren naar een braingain.

In elk deelnemend bedrijf zullen de leerlingen kennis maken met 3 afdelingen of functies waarvoor verschillende talenten belangrijk zijn. Er wordt ook in elk bedrijf een leuke doe-activiteit aan de rondleiding gekoppeld.


Ook enkele bedrijven van BPKN nemen deel aan het initiatief en ontvangen groepen leerlingen: Impe Catering, C-Mec, Ring Shopping, Roelandt sign & print, Ras Security, Huis Van Wonterghem en GBL.

Terug

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.