7 BPKN-bedrijven laten leerlingen kennismaken met de werkvloer

15/9/2017
7 BPKN-bedrijven laten leerlingen kennismaken met de werkvloer Op donderdagavond 14 september vond een infoavond plaats over de Bedrijvenrally. Aan de deelnemende bedrijven en de pers werd het concept toegelicht en werden tips gegeven om de dag goed te organiseren. Verschillende BPKN-bedrijven nemen deel.

Het doel van de Bedrijvenrally is om alle leerlingen (zo’n 800) van het 6de leerjaar in Kortrijk te bereiken. De jongeren, hun leerkrachten en hun ouders doorlopen gedurende 2 schooljaren een traject met verschillende acties dat hen ondersteunt in talentverkenning, verkenning van de beroepenwereld en het maken van een studiekeuze.

De organisatoren willen duidelijk maken dat elke schakel binnen een bedrijf belangrijk is, of het nu gaat om bedienden of arbeiders, management of middenkader. Geen enkele afdeling functioneert zonder de andere en achter bepaalde beroepen zitten vaak heel wat verborgen taken. Schepen Rudolf Scherpereel benadrukte het nut van het initiatief om de braindrain in onze regio te doen keren naar een braingain.

In elk deelnemend bedrijf zullen de leerlingen kennis maken met 3 afdelingen of functies waarvoor verschillende talenten belangrijk zijn. Er wordt ook in elk bedrijf een leuke doe-activiteit aan de rondleiding gekoppeld.


Ook enkele bedrijven van BPKN nemen deel aan het initiatief en ontvangen groepen leerlingen: Impe Catering, C-Mec, Ring Shopping, Roelandt sign & print, Ras Security, Huis Van Wonterghem en GBL.

Terug

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.