Werk mee aan de toekomst van de R8

19/10/2017
Werk mee aan de toekomst van de R8 Rij je regelmatig langs invalswegen en snelwegen van of naar de R8? K-R8 heeft vragen voor jou! Geef jouw mening hoe jij je buurt, werkplek of studieomgeving in de toekomst beter wil bereiken of wil zien evolueren. Ligt bvb. de doortrekking van de ring jou ook nauw aan het hart? Heb je andere ideeën of suggesties rond de R8? Denk mee en laat je horen.

De kracht van minder file, méér zuurstof en verbinding van onderuit. Kortweg K-R8, de roepnaam van dit complexe project. Achter die roepnaam bundelen de Vlaamse Overheid, lokale en provinciale besturen en Intercommunale Leiedal hun krachten om de ruime R8-omgeving aan te pakken.

Alle actuele verkeersstatistieken zijn het erover eens: als we niets doen, rijden we ons in de toekomst helemaal vast! Dat betekent dat er nood is aan meer vlotte en veilige verbindingen tussen R8 en lokale invalswegen en snelwegen. Maar iets doen, betekent méér dan investeren in betere verkeersinfrastructuur. Het K-R8 project is een én-én verhaal waarin zowel mobiliteit als de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling in de regio de hoofdrollen spelen.

Vul nu de vragenlijst in op https://k-r8.be/nl/node/1619

Op 20 november is er nog een infomarkt in Kuurne. Meer info volgt hierover binnenkort.

Partners van de projectgroep zijn: Departement Omgeving, het Agentschap Wegen en Verkeer, het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, de steden Kortrijk, Harelbeke en Wevelgem en de gemeenten Kuurne en Zwevegem en intercommunale Leiedal.

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.