Samen inzetten op veiligheid door camerabewaking op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord

30/10/2017
Samen inzetten op veiligheid door camerabewaking op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord Er komt binnenkort camerabewaking op en rond Bedrijvenpark Kortrijk-Noord. De vzw BPKN, de gemeente Kuurne, de stad Kortrijk en intercommunale Leiedal hebben daarvoor subsidies gekregen van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het project wordt uitgerold in nauwe samenwerking met politiezone VLAS.

Bedrijvenpark Kortrijk-Noord, gelegen op het grondgebied Kortrijk en Kuurne, krijgt af en toe te maken met criminaliteit, inbraken,... Voor de bedrijven gelegen op het bedrijvenpark, is veiligheid één van de grootste prioriteiten, blijkt uit bevragingen van de vzw BPKN. Veiligheid is ook voor het gemeentebestuur van Kuurne en Kortrijk een duidelijke prioriteit.

 

De vzw BPKN zet zwaar in op het verhogen van de veiligheid, onder meer met de oprichting van een commissie mobiliteit en veiligheid, een WhatsApp-groep om verdachte omstandigheden te melden en de organisatie van infomomenten. Het idee om ook camera’s te installeren, leefde al langer, maar wordt nu realiteit dankzij de steun van Kuurne, Kortrijk en de subsidies van Vlaanderen.

 

De initiatiefnemers vzw BPKN, Kuurne, Kortrijk en Leiedal zullen de komende maanden in nauw overleg met de politiezone VLAS de locatie en het type van de camera’s bepalen. “Er zijn al heel wat camera’s op strategische en misdaadgevoelige/overlastgevoelige plekken, zoals de grensovergangen, invalswegen en stadscentra van Kortrijk en Kuurne. Daarom zal de camerabewaking van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord het individuele bedrijventerrein overstijgen; ze zal onderdeel vormen van die regionale aanpak”, klinkt het.

 

De 6 camera’s zullen een mix zijn van overlastcamera’s die continu filmen en ANPR-camera’s op basis van nummerplaatherkenning. De beelden zullen opgevolgd worden door de politie.

Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.