Samen inzetten op veiligheid door camerabewaking op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord

30/10/2017
Samen inzetten op veiligheid door camerabewaking op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord Er komt binnenkort camerabewaking op en rond Bedrijvenpark Kortrijk-Noord. De vzw BPKN, de gemeente Kuurne, de stad Kortrijk en intercommunale Leiedal hebben daarvoor subsidies gekregen van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het project wordt uitgerold in nauwe samenwerking met politiezone VLAS.

Bedrijvenpark Kortrijk-Noord, gelegen op het grondgebied Kortrijk en Kuurne, krijgt af en toe te maken met criminaliteit, inbraken,... Voor de bedrijven gelegen op het bedrijvenpark, is veiligheid één van de grootste prioriteiten, blijkt uit bevragingen van de vzw BPKN. Veiligheid is ook voor het gemeentebestuur van Kuurne en Kortrijk een duidelijke prioriteit.

 

De vzw BPKN zet zwaar in op het verhogen van de veiligheid, onder meer met de oprichting van een commissie mobiliteit en veiligheid, een WhatsApp-groep om verdachte omstandigheden te melden en de organisatie van infomomenten. Het idee om ook camera’s te installeren, leefde al langer, maar wordt nu realiteit dankzij de steun van Kuurne, Kortrijk en de subsidies van Vlaanderen.

 

De initiatiefnemers vzw BPKN, Kuurne, Kortrijk en Leiedal zullen de komende maanden in nauw overleg met de politiezone VLAS de locatie en het type van de camera’s bepalen. “Er zijn al heel wat camera’s op strategische en misdaadgevoelige/overlastgevoelige plekken, zoals de grensovergangen, invalswegen en stadscentra van Kortrijk en Kuurne. Daarom zal de camerabewaking van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord het individuele bedrijventerrein overstijgen; ze zal onderdeel vormen van die regionale aanpak”, klinkt het.

 

De 6 camera’s zullen een mix zijn van overlastcamera’s die continu filmen en ANPR-camera’s op basis van nummerplaatherkenning. De beelden zullen opgevolgd worden door de politie.

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.