Verkeershinder n.a.v. herinrichting Sente

6/11/2017
Verkeershinder n.a.v. herinrichting Sente Het hart van Sente wordt binnenkort heringericht. Hiervoor slaan de gemeente Kuurne, Lendelede en de stad Kortrijk de handen in elkaar. De dorpskern transformeert in een groen en aangenaam plein met oog voor de fietser, de wandelaar en met een verkeersveilige parking. De nutswerken (water, gas, elektriciteit, ...) starten op 8 november en eindigen eind mei 2018. Begin juni 2018 start de heraanleg van het dorpsplein zelf. De opening van het nieuwe plein en zijn omgeving is voorzien eind augustus 2018.

FASE 1: november 2017 – december 2017

-8 november – 10 december: nutswerken tussen kruispunt Heulsestraat – Sint-Katharinastraat en kruispunt Izegemstraat- Pieter verhaeghestraat

Verkeer van Lendelede kan via de Heulsestraat en de Sint-Katharinastraat richting Kortrijk en omgekeerd

Beperkt verkeer van Kuurne-Kortrijk kan enkel via Pieter Verhaeghestraat en Izegemsestraat richting Kortrijk met hinder en omgekeerd. Kruispunt Sint-Katriensesteenweg is afgesloten.

Hinder in de dorpskern.

-11 december – 22 december: nutswerken aan beide kruispunten Heulsestraat – Sint-Katharinastraat en Kruispunt Izegemstraat - Pieter Verhaeghestraat en tussen deze kruispunten.

Dorpskern volledig afgesloten – geen doorgaand verkeer mogelijk!

-23 december – 7 januari: geen werken, plaatselijk verkeer mogelijk

Het Sint-Katharinaplein is beperkt toegankelijk tijdens deze fase. De timing kan onderhevig zijn aan extreme weers- en werkomstandigheden.

 

FASE 2: januari 2018 – mei 2018

8 januari – 30 mei: nutswerken voetpaden Sint-Katharinastraat, Sint-Katharinaplein en Sint-Katriensesteenweg

Hou rekening met hinder!

 

FASE 3: juni 2018 – augustus 2018

1 juni – 31 augustus: aanleg voetpaden, wegenis en plein

Doorgaand verkeer mogelijk maar hou rekening met beperkte hinder! Bij de asfalteringswerken zal er gedurende een beperkte tijdspanne geen doorgaand verkeer mogelijk zijn.

Het Sint-Katharinaplein is volledig afgesloten.

 

Voor het verkeersplan, zie www.kuurne.be/heraanlegsente.

Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.