Stem voor het zonneproject van Kuurne

12/3/2018
Stem voor het zonneproject van Kuurne Het project 'Breng jij ook zon in Kuurne?' is genomineerd voor de Belfius Smart City Award 2017. Maar er is meer... de gemeente maakt ook kans om de publieksprijs mee naar huis te nemen.

Zonneproject 

Een 20-tal openbare gebouwen en het OCMW werden onlangs voorzien van 1.800 zonnepanelen. Een slim bijhorend financieringsmodel levert de gemeente en haar inwoners weldra groene en financiële winst op.
Kuurne onderzocht maandenlang de markt naar betaalbare oplossingen om zonne-energie op te wekken via haar gemeentelijke gebouwen. Die vond ze in de loop van 2017 bij Beauvent: een coöperatieve die de nodige panelen en installaties financiert, installeert en onderhoudt. Het resultaat? 342 ton minder CO2-uitstoot en 450 000 kWh groene stroom op jaarbasis, een equivalent van pakweg 130 modale gezinnen.

Inwoners van Kuurne konden op verschillende manieren meestappen in dit project.

Pioniersproject

Kuurne mocht haar zonneproject al toelichten op diverse fora in Vlaanderen.

Dit leverde ons onlangs een nominatie op voor de Belfius Smart City Award: https://smartbelgium.belfius.be/deelnemers/kuurne-schijnt-zon-iedereen. In januari ontvingen het project de Klimop Award van Natuur.koepel.

Deelname

Deelname is heel eenvoudig. Je surft naar https://smartbelgium.belfius.be/deelnemers/kuurne-schijnt-zon-iedereen en stem op Kuurne. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging om jouw stem te valideren. Je kan slechts éénmaal stemmen.

Toon dat je een trotse inwoner bent en stem op ons 'smart' project. Stemmen kan nog t.e.m. zondag 18 maart middernacht. Op 21 maart weten we of de publieksprijs en award in de categorie <30 000 inwoners in ontvangst mogen nemen.

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.