Stem voor het zonneproject van Kuurne

12/3/2018
Stem voor het zonneproject van Kuurne Het project 'Breng jij ook zon in Kuurne?' is genomineerd voor de Belfius Smart City Award 2017. Maar er is meer... de gemeente maakt ook kans om de publieksprijs mee naar huis te nemen.

Zonneproject 

Een 20-tal openbare gebouwen en het OCMW werden onlangs voorzien van 1.800 zonnepanelen. Een slim bijhorend financieringsmodel levert de gemeente en haar inwoners weldra groene en financiële winst op.
Kuurne onderzocht maandenlang de markt naar betaalbare oplossingen om zonne-energie op te wekken via haar gemeentelijke gebouwen. Die vond ze in de loop van 2017 bij Beauvent: een coöperatieve die de nodige panelen en installaties financiert, installeert en onderhoudt. Het resultaat? 342 ton minder CO2-uitstoot en 450 000 kWh groene stroom op jaarbasis, een equivalent van pakweg 130 modale gezinnen.

Inwoners van Kuurne konden op verschillende manieren meestappen in dit project.

Pioniersproject

Kuurne mocht haar zonneproject al toelichten op diverse fora in Vlaanderen.

Dit leverde ons onlangs een nominatie op voor de Belfius Smart City Award: https://smartbelgium.belfius.be/deelnemers/kuurne-schijnt-zon-iedereen. In januari ontvingen het project de Klimop Award van Natuur.koepel.

Deelname

Deelname is heel eenvoudig. Je surft naar https://smartbelgium.belfius.be/deelnemers/kuurne-schijnt-zon-iedereen en stem op Kuurne. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging om jouw stem te valideren. Je kan slechts éénmaal stemmen.

Toon dat je een trotse inwoner bent en stem op ons 'smart' project. Stemmen kan nog t.e.m. zondag 18 maart middernacht. Op 21 maart weten we of de publieksprijs en award in de categorie <30 000 inwoners in ontvangst mogen nemen.

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.