Samen sterk met hernieuwbare energie: infosessie zonnepanelen

20/3/2018
Samen sterk met hernieuwbare energie: infosessie zonnepanelen In Zuid-West-Vlaanderen is er nog heel wat potentieel voor rendabele PV-installaties bij bedrijven. Voor de bedrijventerreinen Kortrijk-Noord en Harelbeke-Zuid werkte Leiedal daarom, in het kader van het Europese BISEPS-project, een eerste begeleidingstraject uit. Dankzij deze ondersteuning heeft een dertigtal bedrijven ervoor gekozen om een haalbaarheidsscreening op te starten. Ontdek op 27 maart hoe je met BISEPS aan een gespierd groen imago kunt bouwen.

Voor we het verdere ontzorgingsaanbod opstarten voor deze bedrijven, nodigen we graag alle bedrijven uit op een nieuw publiek event. We lichten onder meer de conclusies van de ondernomen studies (rendabiliteit, aanbevelingen...) toe en geven jou een uitgebreid overzicht van de vele financieringsmogelijkheden. We gaan in op het wetgevende kader dat vandaag en in de (nabije) toekomst van toepassing zal zijn. Tenslotte wensen we met jou te bespreken hoe het verdere ontzorgingstraject het best kan worden ingevuld. 

Ontdek hoe je met BISEPS aan een gespierd groen imago kunt bouwen. Verken met ons de mogelijkheden om vandaag gezamenlijk te investeren in hernieuwbare energie en morgen minder te betalen. Tijdens het event kun je meteen duurzame contacten leggen met experts en collega-deelnemers. 

Programma

17:45    Onthaal
18:00   Inleiding (stadsbestuur Harelbeke)
18:05   Haalbaarheidsscreenings: resultaten, methodiek en aanbevelingen (Witteveen+Bos)
18:15    Financieringsmodellen (Zero Emission Solutions, Ingenium, energiecoöperatie)
19:00   Wetgevend kader nu en in de toekomst (Lorenzo Van de Pol, raadgever energie minister Tommelein) 
19:15    Conclusie en bespreking ontzorgingsaanbod (Leiedal)
19:30   Netwerkreceptie
21:00   Einde

Praktisch

Wanneer: dinsdag 27 maart om 17.45 uur
Waar: Bedrijvencentrum Harelbeke
Adres: Gen. Deprezstraat 2/050, 8530 Harelbeke (volg C2050)

Schrijf hier in!

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.