NoonTalk bij INNI: zonnepanelen en alternatieve investeringsvormen

20/3/2018
NoonTalk bij INNI: zonnepanelen en alternatieve investeringsvormen Energiebedrijf GreenPulse installeerde 2.000 zonnepanelen, goed voor 600 kW, op het dak van de Kortijkse INNI group. Particulieren of werknemers konden via crowdfunding mee investeren. Dat brengt een nettorendement van 3,9% op - een win-win voor het milieu én voor de portemonnee. Op dinsdag 17 april hoort u er alles over tijdens een NoonTalk bij INNI group in Heule!

GreenPulse uit Gent is gespecialiseerd in het ontwikkelen en financieren van zonnepaneelprojecten bij bedrijven via derdepartijfinanciering. Rond deze tijd installeert het 2.000 zonnepanelen op het dak van drukkerij Inni in Kortrijk. Zo kan de drukkerij zijn ecologische voetafdruk verminderen en goedkoper groene elektriciteit afnemen, zonder dat daar een investering of extra interne knowhow voor nodig is.

 

GreenPulse geeft particuliere investeerders de mogelijkheid om, naast een expert zoals GreenPulse, mee te investeren. Meedoen kan al vanaf 2.000 euro tot maximaal 50.000 EUR per particulier. Manu Jans: ”We maken gebruik van de Vlaamse Win Win Lening waarbij de particulier geniet van een brutorentepercentage van 2%. Daarbovenop krijgen Vlaamse investeerders ook nog ‘s 2,5% belastingkrediet. Dat komt neer op een netto-opbrengst van 3,9% - veel meer dan wat je vandaag verdient op een spaarboekje.”

 

De zonnepanelen worden geïnstalleerd door het bedrijf ExtraPower. 

 

NoonTalk op 17 april

Op dinsdagmiddag 17 april hoort u alles over de recentste evoluties in de financiering van zonnepanelen. Er is ook een gelegenheid om de installatie met zonnepanelen op het dak te bezoeken.

Plaats: INNI group, Industrielaan 5, Heule

Tijdstip: dinsdag 17 april, van 10.00 tot 12.30 (broodjeslunch wordt voorzien). U kunt ook aansluiten vanaf 11.00 u.

10.00 uur: toespraak en opening zonnedak door Vlaams minister van Energie Bart Tommelein, toelichting door CEO Manu Jans van GreenPulse en Jannes Soutaer (CEO ExtraPower)
11.00 uur: start NoonTalk met aansluitend plaatsbezoek

Deelnemen is gratis! Inschrijven voor donderdag 12 april is noodzakelijk. Dat kan via mail naar parkmanager@kortrijk-noord.be.

 

Over INNI group

INNI group is meer dan een drukkerij. Het  is een innovatieve multi-specialist met een focus op uw bedrijf. We combineren geweldig drukwerk met innovatie en bieden een grote verscheidenheid van producten en diensten aan. Met 130 werknemers en een jaarlijkse omzet van 24 miljoen euro zijn we, als familiebedrijf, al 125 jaar lang één van de grootste van België.

 

Over ExtraPower

ExtraPower is een jong en dynamisch bedrijf, dat zich specialiseert in het plaatsen van zonnepanelen voor KMO’s, industrie en investeerders. Met een eigen team techniekers en ontwerpafdeling staat men continu paraat om de meest complexe projecten op de meest efficiënte manier uit te voeren. Ook voor onderhoud en herstellingen kan u een beroep doen op ExtraPower. Jaarlijks bouwt ExtraPower ca. 10 MWp aan zonnepanelen in België en Nederland.

Over GreenPulse

GreenPulse, opgericht in 2008, heeft uitgebreide ervaring in zonnepaneelprojecten bij binnen- en buitenlandse bedrijven. Het werkte reeds voor TVH, Heineken, BMW, Betafence, Eternit, Decospan, J Cortes Cigars. Vandaag de dag richt het zich op projecten in Europa en de ‘emerging markets’ China, India en Brazilië. GreenPulse werkt via een systeem van recht van opstal, waarbij de dakeigenaar geniet van groene stroom, een daling van hun CO2-uitstoot, een korting op de electriciteitsprijs, en dit zonder zelf te investeren in zonnepanelen.

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle geďnteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.