On Y Vase is West-Vlaamse Mini-onderneming van het Jaar

18/3/2018
On Y Vase is West-Vlaamse Mini-onderneming van het Jaar Midden maart werd On Y Vase, mini-onderneming van Spes Nostra uit Kuurne, uitgeroepen tot West-Vlaamse Mini-onderneming van het jaar. Dertig West-Vlaamse mini-ondernemingen hadden hun businessplan ingezonden. Vijf daarvan namen het tegen elkaar op in de finale.

De mini-ondernemingen zijn een initiatief van Vlajo. Leerlingen van de derde graad kiezen of maken zelf hun eigen producten of diensten. Ze brainstormen over hun missie en doelen, doen marktonderzoek, verzamelen startkapitaal, schrijven een businessplan,… De nadruk ligt op het doen. Elk jaar gaat Vlajo op zoek naar de minionderneming die er met kop en schouders bovenuit steekt. De wedstrijd loopt over 3 rondes: preselectie, provinciale finale en Vlaamse finale.

 

Een jury beoordeelde deze vijf genomineerde teams: Pasop! van Sint-Andreasinstituut Brugge, PlayBox van Sint-Jozef Humaniora Brugge, ProNature van Sint-Leo Hemelsdaele Brugge, Taste & Bake van Ter Groene Poorte Brugge en On Y Vase van Spes Nostra Kuurne.

 

Uiteindelijk kwam On Y Vase als winnaar uit de bus. Die mini-onderneming maakt met maatwerkbedrijf WAAK uit Kuurne vazen die dankzij een magneet stabiel blijven staan. On Y Vase neemt op 25 april deel aan de Vlaamse finale. In juli vindt in Servië de Europese finale plaats. 

 

Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.