On Y Vase is West-Vlaamse Mini-onderneming van het Jaar

18/3/2018
On Y Vase is West-Vlaamse Mini-onderneming van het Jaar Midden maart werd On Y Vase, mini-onderneming van Spes Nostra uit Kuurne, uitgeroepen tot West-Vlaamse Mini-onderneming van het jaar. Dertig West-Vlaamse mini-ondernemingen hadden hun businessplan ingezonden. Vijf daarvan namen het tegen elkaar op in de finale.

De mini-ondernemingen zijn een initiatief van Vlajo. Leerlingen van de derde graad kiezen of maken zelf hun eigen producten of diensten. Ze brainstormen over hun missie en doelen, doen marktonderzoek, verzamelen startkapitaal, schrijven een businessplan,… De nadruk ligt op het doen. Elk jaar gaat Vlajo op zoek naar de minionderneming die er met kop en schouders bovenuit steekt. De wedstrijd loopt over 3 rondes: preselectie, provinciale finale en Vlaamse finale.

 

Een jury beoordeelde deze vijf genomineerde teams: Pasop! van Sint-Andreasinstituut Brugge, PlayBox van Sint-Jozef Humaniora Brugge, ProNature van Sint-Leo Hemelsdaele Brugge, Taste & Bake van Ter Groene Poorte Brugge en On Y Vase van Spes Nostra Kuurne.

 

Uiteindelijk kwam On Y Vase als winnaar uit de bus. Die mini-onderneming maakt met maatwerkbedrijf WAAK uit Kuurne vazen die dankzij een magneet stabiel blijven staan. On Y Vase neemt op 25 april deel aan de Vlaamse finale. In juli vindt in Servië de Europese finale plaats. 

 

Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.