On Y Vase is West-Vlaamse Mini-onderneming van het Jaar

18/3/2018
On Y Vase is West-Vlaamse Mini-onderneming van het Jaar Midden maart werd On Y Vase, mini-onderneming van Spes Nostra uit Kuurne, uitgeroepen tot West-Vlaamse Mini-onderneming van het jaar. Dertig West-Vlaamse mini-ondernemingen hadden hun businessplan ingezonden. Vijf daarvan namen het tegen elkaar op in de finale.

De mini-ondernemingen zijn een initiatief van Vlajo. Leerlingen van de derde graad kiezen of maken zelf hun eigen producten of diensten. Ze brainstormen over hun missie en doelen, doen marktonderzoek, verzamelen startkapitaal, schrijven een businessplan,… De nadruk ligt op het doen. Elk jaar gaat Vlajo op zoek naar de minionderneming die er met kop en schouders bovenuit steekt. De wedstrijd loopt over 3 rondes: preselectie, provinciale finale en Vlaamse finale.

 

Een jury beoordeelde deze vijf genomineerde teams: Pasop! van Sint-Andreasinstituut Brugge, PlayBox van Sint-Jozef Humaniora Brugge, ProNature van Sint-Leo Hemelsdaele Brugge, Taste & Bake van Ter Groene Poorte Brugge en On Y Vase van Spes Nostra Kuurne.

 

Uiteindelijk kwam On Y Vase als winnaar uit de bus. Die mini-onderneming maakt met maatwerkbedrijf WAAK uit Kuurne vazen die dankzij een magneet stabiel blijven staan. On Y Vase neemt op 25 april deel aan de Vlaamse finale. In juli vindt in Servië de Europese finale plaats. 

 

Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.