Fietspad Heirweg ingereden door 2 burgemeesters

27/3/2013
Fietspad Heirweg ingereden door 2 burgemeesters In aanwezigheid van opdrachtgever AWV, de burgemeesters en 3 schepenen van de Gemeente Kuurne en de Stad Kortrijk en een 20-tal bewoners van De Branding werd het fietspad tussen beide Ringlanen vandaag ingereden.We bevonden zich letterlijk op de grens tussen Kuurne en Kortrijk.

Bij een fris fruitsapje en een lekkere Lucardi-praline met BPKN-logo werd de aandacht voor de fietser vanwege werkgevers en overheid extra in de verf gezet.


Werkgevers vinden het belangrijk dat de werknemers fit door het leven gaan.


Sportbeoefening speelt daarbij een belangrijke rol!

De gemiddelde afstand naar het werk bedraagt voor alle werknemers 11 kilometer: dit is een overbrugbare afstand om met de fiets af te leggen.

Het is natuurlijk belangrijk dat deze afstand op een veilige manier kan afgelegd worden.

Daarom zijn we blij én trots dat Agentschap Wegen en Verkeer versneld werk heeft gemaakt van de aanleg van de nieuwe fietspaden langs de Heirweg.

Later komen er ook nieuwe veilige verbindingen ter hoogte van de Izegemsestraat (waar een heuse fietserstunnel komt) en de Noordlaan.

Aan de hand van stimuli door de overheid (o.a. Pendelfonds) kunnen werkgevers bovendien subsidies krijgen in het kader van gewijzigd woon-werkverkeer.

De Branding diende een dossier in en de verhoogde veiligheid is hierbij een godsgeschenk.

Voorzitter Kurt Ghekiere maakte van de gelegenheid gebruik om beide burgemeesters te danken voor de inspanningen voor werkgevers en werknemers en overhandigde hen de 'Welkom @ BPKN' trofee.

Deze trofee zal U binnenkort bij alle leden van de vzw terugvinden. 

 
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.