Werken Brugsesteenweg Kortrijk gestart

26/4/2013
Werken Brugsesteenweg Kortrijk gestart Nu het extra rijvak tussen beide Ringlanen aan de Kortrijksestraat/Kuurnsesteenweg opengesteld is, kunnen de werken langs de Brugsesteenweg, met omleiding via die Kuurnsesteenweg, gestart worden. Doorgaand verkeer richting Kortrijk blijft steeds mogelijk.Planning – Algemene fasering:

• Fase 1 (vanaf 29/04/13 tot 13/07/13):

Tijdens fase 1 wordt er aan de kant van de even huisnummers gewerkt. In deze fase worden de voetpaden en de parkeerstrook en de rijweg opgebroken, aansluitend wordt er in de rijweg een nieuwe riolering voor de afvoer van het regenwater aangelegd.

Het verkeer blijft rijden op het huidige rijvak richting Kortrijk centrum, de andere richting wordt omgeleid via de Kuurnsesteenweg. Het is dus niet mogelijk om in deze fase de wagens in de werkzone te parkeren. Er wordt wel steeds toegang verleend tot de beide tankstations. In deze fases worden alle zijstraten afgesloten t.h.v. de Brugsesteenweg.

De toegang tot Ring Shopping Kortrijk Noord blijft open. Voor de bewoners van de Leopold III laan wordt er een tijdelijke doorsteek gemaakt in de middenberm, zodat zij kunnen terug keren richting Kuurnsesteenweg.

• Fase2 (vanaf 18/06/13 tot 15/11/13):

In deze fase wordt er gewerkt aan de kant van de oneven nummers. Idem als in fase 1: opbraak voetpad en rijweg + plaatselijk aanleg van DWA riolering.

Het verkeer rijdt op het nieuw aangelegde rijvak enkel in de richting van Kortrijk centrum, de andere rijrichting blijft omgeleid via de Kuurnsesteenweg. Het is in deze fase van de werken evenmin mogelijk om de wagens in de werkzone te parkeren. In deze fases worden alle zijstraten afgesloten t.h.v. Brugsesteenweg. 

• Detail planning:

o Maandag 29/04/13: Installatie signalisatie + opbreken van de rijweg
o Dinsdag 30/04/13: aanvang rioleringswerken
o Donderdag 02/05/13: Opbraak voetpad vanaf de R8 tot aan huisnummer 218.

Tip!

Informeer uw klanten en leveranciers over hoe u tijdens de werken bereikbaar bent. Dat kan alvast heel wat frustratie vermijden.

Via deze link vindt U een overzichtsfiche van wettelijke maatregelen bij hinder door openbare werken.
 
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.