BPKN op 26 mei te gast bij VTI Kortrijk voor work@school

14/5/2013
BPKN op 26 mei te gast bij VTI Kortrijk voor work@school Op zondag 26 mei organiseert VTI Kortrijk work@school. Tijdens work@school kunnen volwassenen technische workshops volgen in de ateliers van de school. Zo kunnen volwassenen eens iets leren van studenten en hun leerkrachten: hoe lekkende kranen herstellen, deskundig behangen, achteruitrijden met een aanhangwagen, ...De laatste jaren zijn youtube-filmpjes met technische handelingen een hit.

De behoefte om zelf te creëren, zelf te herstellen, al dan niet ingegeven door de hoge kostprijs om een professional in te huren, is groot.

De nieuwe zender DOBBIT, volledig gewijd aan klussen, bewijst dat de interesse in  de “do-it-yourself” filosofie zeer groot is. 

Het is een unicum dat een secundaire technische school deze werkvorm op deze schaal aanbiedt aan volwassenen (waar men dit wel eerder inrichtte voor jongeren als kennismaking met hun aanbod).

Dit alles kadert in een concept van brede school, een meerwaarde voor de ruime omgeving en de nationale campagne ‘toch wel technisch’.

De workshops gaan door tussen 10u en 13u op zondag 26 mei.

Inschrijven (GRATIS, maar wel verplicht) kan via deze link.

Meer info op de site www.workatschool.be

Contact: Pedro Fioen, Stafmedewerker VTI Kortrijk Pedro.fioen@vtikortrijk.be 0477/907203
Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.