Unieke omgevingsvergunning biedt ondernemers sneller en beter resultaat

14/5/2013
Unieke omgevingsvergunning biedt ondernemers sneller en beter resultaat Op voorstel van de Vlaamse ministers SCHAUVLIEGE (Leefmilieu) en MUYTERS (Ruimtelijke Ordening) keurde de Vlaamse Regering onlangs het Omgevingsvergunningsdecreet een eerste keer principieel goed. Door de milieu- en stedenbouwkundige vergunning in één unieke Omgevingsvergunning te integreren komt de Vlaamse Regering tegemoet aan een jarenlange verzuchting van de bedrijfswereld.Bedrijven die een vergunningsplichtig project willen realiseren, hoeven voortaan slechts één vergunningsaanvraag in te dienen.

Er volgt slechts één openbaar onderzoek en één adviesronde, waarna de overheid één beslissing neemt. De vergunning geldt in principe voor onbepaalde tijd.

Tot nog toe werd de milieuvergunning voor max. 20 jaar verleend.

Het permanent karakter van de Omgevingsvergunning biedt een grotere bedrijfszekerheid, vermijdt tegenstrijdige beslissingen, bespaart op kosten en wakkert investeringen aan.


U vindt de volledige tekst via deze link op de website van Agentschap Ondernemen.
Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.