Unieke omgevingsvergunning biedt ondernemers sneller en beter resultaat

14/5/2013
Unieke omgevingsvergunning biedt ondernemers sneller en beter resultaat Op voorstel van de Vlaamse ministers SCHAUVLIEGE (Leefmilieu) en MUYTERS (Ruimtelijke Ordening) keurde de Vlaamse Regering onlangs het Omgevingsvergunningsdecreet een eerste keer principieel goed. Door de milieu- en stedenbouwkundige vergunning in één unieke Omgevingsvergunning te integreren komt de Vlaamse Regering tegemoet aan een jarenlange verzuchting van de bedrijfswereld.Bedrijven die een vergunningsplichtig project willen realiseren, hoeven voortaan slechts één vergunningsaanvraag in te dienen.

Er volgt slechts één openbaar onderzoek en één adviesronde, waarna de overheid één beslissing neemt. De vergunning geldt in principe voor onbepaalde tijd.

Tot nog toe werd de milieuvergunning voor max. 20 jaar verleend.

Het permanent karakter van de Omgevingsvergunning biedt een grotere bedrijfszekerheid, vermijdt tegenstrijdige beslissingen, bespaart op kosten en wakkert investeringen aan.


U vindt de volledige tekst via deze link op de website van Agentschap Ondernemen.
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.