BPKN in de kijker van nv gezond

22/5/2013
Vorig jaar won BPKN de eerste editie van de nv gezond award. Sindsdien blijven we verder investeren in fitheid en gezondheid van onze werknemers. Om andere groepen of bedrijvenparkverenigingen geen stokken in de wielen te steken, werd beslist om dit jaar niet opnieuw in te schrijven ;). Dit belet evenwel niet dat individuele bedrijven dit vooralsnog doen! Alle info via de parkmanager.
Het VIGeZ en zijn partners willen met de ‘nv gezond award’ KMO’s in beweging brengen om meer aandacht te hebben voor gezondheid op de werkvloer.
Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie vzw

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie vzw (VIGeZ) lanceert in samenwerking met zijn partners de 2de editie van de ‘nv gezond award’, een wedstrijd voor KMO’s, gelegen op bedrijventerreinen, in Vlaanderen en Brussel die aandacht hebben voor gezondheid op de werkvloer. Een uitgelezen kans dus voor bedrijventerreinen en bedrijvenverenigingen om hun gezondheidsinitiatieven in de kijker te zetten. Een kans ook om het duurzame en gezonde imago van uw bedrijventerrein aan te scherpen.


Niet haalbaar? Te weinig of geen middelen ter beschikking? Of weet u niet hoe hieraan te beginnen? Met een beetje creativiteit bent u nochtans al een heel eind op weg. De deelnemers van vorig jaar bewezen het. Bekijk hier enkele acties en ga zelf aan de slag!


Bedrijvenpark Kortrijk-Noord organiseerde maandelijks een ‘Noonwalk’. Werknemers van o.a. Barco, Novy en Saey stapten tijdens de lunch naar een ‘gastbedrijf’ op het bedrijventerrein en kregen daar een gezonde snack aangeboden. Bovendien leerde men op die manier ook nieuwe mensen kennen van andere bedrijven. De coördinatie van deze actie was in handen van de parkmanager van het bedrijventerrein.
 
Op bedrijventerrein Wevelgem-Zuid zette bedrijvenvereniging vzw BLeie de schouders onder een fruitactie. Gedurende 3 maanden kregen werknemers van o.a. Power Oil, Alpro en Recticel die zich hadden ingeschreven elke donderdag gratis een stuk fruit, en een flyer over de voordelen van gezonde voeding aangeboden. Vzw Bleie werkte hiervoor samen met Intercommunale Leiedal, de gemeente Wevelgem, Logo Leieland en de provincie West-Vlaanderen.
 
Met een gezond enthousiasme verenigden AZ Groeninge, SD Worx, Voka West-Vlaanderen, Bond Moyson en CM Z-W-Vlaanderen zich in de nv gezond Kennedypark Kortrijk. Samen willen zij investeren in gezonde werknemers. Daarom hebben ze een stappencampagne opgezet voor de bedrijven in én rond het Kennedypark. Fictief stappen zij tegen elkaar zo snel mogelijk naar Cannes. De campagne kreeg dan ook de naam: ‘Stappen naar Cannes? Het kan!’
 
Op bedrijventerrein De Prijkels in Deinze stond de fiets in de kijker. Werknemers werden via flyers en affiches gestimuleerd om met de fiets naar het werk te komen. Werknemers die door de fotograaf gespot werden op de fiets op weg naar het werk maakten kans op mooie prijzen! Op bedrijventerrein De Prijkels bevinden zich o.a. Colruyt, Bekaert en Omega Pharma.
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.