Archeologisch onderzoek voor Kortrijk-Noord II

24/5/2013
Archeologisch onderzoek voor Kortrijk-Noord II Op 27 mei 2013 wordt gestart met het archeologisch onderzoek aan de Pieter Verhaeghestraat te Kuurne. Op deze locatie wordt maximaal 8 ha vlakdekkend opgegraven. De werkzaamheden kaderen binnen de toekomstige uitbreiding Kortrijk-Noord II en zullen circa 3 maanden duren. De werken worden uitgevoerd door de firma BAAC.
Vorig jaar werd het archeologisch vooronderzoek in het plangebied voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Kortrijk-Noord afgerond. Hiervoor werden over het volledige plangebied van 22ha sleuven gegraven om naar archeologisch sporen te zoeken. 

Tijdens het onderzoek zijn, naast zeldzame middenneolithische scherven, ook sporen gevonden van bewoning uit de Romeinse periode.

Op basis van de resultaten van dat vooronderzoek bleek voor een deel van het gebied (nl. 7,8 ha aan de kant van de Sint Katriensesteenweg) verder archeologisch onderzoek noodzakelijk.

Dit vervolgonderzoek moet ondermeer grachten en bewoningssporen zoals paalsporen, kuilen en waterputten duidelijk in kaart brengen.

Dankzij die vondsten krijgen de onderzoekers een beter zicht op de ingrepen van de mens op het landschap doorheen de geschiedenis.
 

  
Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.