Archeologisch onderzoek voor Kortrijk-Noord II

24/5/2013
Archeologisch onderzoek voor Kortrijk-Noord II Op 27 mei 2013 wordt gestart met het archeologisch onderzoek aan de Pieter Verhaeghestraat te Kuurne. Op deze locatie wordt maximaal 8 ha vlakdekkend opgegraven. De werkzaamheden kaderen binnen de toekomstige uitbreiding Kortrijk-Noord II en zullen circa 3 maanden duren. De werken worden uitgevoerd door de firma BAAC.
Vorig jaar werd het archeologisch vooronderzoek in het plangebied voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Kortrijk-Noord afgerond. Hiervoor werden over het volledige plangebied van 22ha sleuven gegraven om naar archeologisch sporen te zoeken. 

Tijdens het onderzoek zijn, naast zeldzame middenneolithische scherven, ook sporen gevonden van bewoning uit de Romeinse periode.

Op basis van de resultaten van dat vooronderzoek bleek voor een deel van het gebied (nl. 7,8 ha aan de kant van de Sint Katriensesteenweg) verder archeologisch onderzoek noodzakelijk.

Dit vervolgonderzoek moet ondermeer grachten en bewoningssporen zoals paalsporen, kuilen en waterputten duidelijk in kaart brengen.

Dankzij die vondsten krijgen de onderzoekers een beter zicht op de ingrepen van de mens op het landschap doorheen de geschiedenis.
 

  
Terug

Home

Event Manager | Maître d’hotel 6/3/2019

Fruy is een kwalitatieve belevings-cateraar met net dat ietsje meer. Wij verzorgen kwalitatieve evenementen vanaf 40 tot 2000 personen. Fruy bestaat uit een jong en sterk team dat verder blijft groeien en ontwikkelen. Onze bedrijfswaarden – Passie, Creativiteit, Excellent en Ondernemend – staan hierbij centraal. Passen deze woorden bij jou? Heb jij de nodige culinaire ervaring of interesse? Zie je het zitten om mee te ondernemen en kun je goed zelfstandig werken? Wij zoeken een Event manager | Maître d’hotel

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.