Archeologisch onderzoek voor Kortrijk-Noord II

24/5/2013
Archeologisch onderzoek voor Kortrijk-Noord II Op 27 mei 2013 wordt gestart met het archeologisch onderzoek aan de Pieter Verhaeghestraat te Kuurne. Op deze locatie wordt maximaal 8 ha vlakdekkend opgegraven. De werkzaamheden kaderen binnen de toekomstige uitbreiding Kortrijk-Noord II en zullen circa 3 maanden duren. De werken worden uitgevoerd door de firma BAAC.
Vorig jaar werd het archeologisch vooronderzoek in het plangebied voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Kortrijk-Noord afgerond. Hiervoor werden over het volledige plangebied van 22ha sleuven gegraven om naar archeologisch sporen te zoeken. 

Tijdens het onderzoek zijn, naast zeldzame middenneolithische scherven, ook sporen gevonden van bewoning uit de Romeinse periode.

Op basis van de resultaten van dat vooronderzoek bleek voor een deel van het gebied (nl. 7,8 ha aan de kant van de Sint Katriensesteenweg) verder archeologisch onderzoek noodzakelijk.

Dit vervolgonderzoek moet ondermeer grachten en bewoningssporen zoals paalsporen, kuilen en waterputten duidelijk in kaart brengen.

Dankzij die vondsten krijgen de onderzoekers een beter zicht op de ingrepen van de mens op het landschap doorheen de geschiedenis.
 

  
Terug

Home

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.