TVH betaalt zwembadlift voor De Branding

29/5/2013
TVH betaalt zwembadlift voor De Branding Reeds enkele jaren maakt ‘De Branding’ voor zijn nursinggebruikers iedere dinsdagnamiddag gebruik van het zwembadje in het saunacomplex Sauwakwa te Gullegem, waar de temperatuur van het water aangepast is aan de zorgvraag van de gebruikers. Om de bewegingsactiviteit met onderwaterkiné te laten doorgaan, was het voor kinesist Jan Cruycke en de begeleiders telkens zwaar tillen om de gebruikers in en uit het water te heffen.Daarom werd het aantal behandelde gebruikers beperkt, maar het feit dat zij zo genoten, overtuigde ‘de branding’ om toch met deze activiteit door te gaan mits het aanschaffen van een tillift om het comfort voor gebruikers en medewerkers te verbeteren.

De eigenaars van sauna Sauwakwa gaven onmiddellijk hun toestemming om een noodzakelijke sokkel in de grond te laten plaatsen en de nodige ruimte te voorzien zodat de zwembadlift daar ter plekke kon blijven.

Maar gezien de eigen werkingsmiddelen onvoldoende zijn voor dergelijke aankopen, diende ‘de branding’ ook nog de nodige sponsoring  te zoeken.

Het bedrijf Thermote en Vanhalst uit Waregem, dat reeds jaren een goeie samenwerking heeft met de beschutte werkplaats WAAK, was  bereid om - gezien ook de mooie match tussen het project zwembadlift en hun slogan ‘We lift almost everything’ - het nodige geld in te zamelen.

Dankzij enkele gezamenlijke acties zoals een fietstocht, een gezamenlijk ontbijt in Waak en TVH en een taartenbak door en voor werknemers van TVH, werd het bedrag voor de tillift ingezameld.

De nieuwe zwembadlift werd op maandag 27 mei om 17u in Sauna Sauwakwa (Peperstraat 20 te Gullegem, www.sauwakwa.be), in aanwezigheid van verantwoordelijken uit Waak en TVH voorgesteld.

 
Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.