Opendeurdag Brandweer Kortrijk op 29 juni

11/6/2013
Opendeurdag Brandweer Kortrijk op 29 juni Op zaterdag 29 juni gooien de Kortrijkse brandweerlui hun deuren open. Tussen 10 en 18 uur kan je van een echte brandweerpaal glijden, zie je hoe brandweermannen een gecrashte auto openknippen en leer je enkele handige tips om brand te voorkomen.Altijd al eens willen zien hoe de centrale van de brandweer dringende oproepen verwerkt of hoe brandweerlui een brand blussen?

Op de opendeurdag laten brandweermannen zoveel mogelijk facetten van hun job zien.

Ook de gespecialiseerde brandweerteams komen hun takenpakket uit de doeken doen.

Het RiSC-team, dat gespecialiseerd is in het redden van mensen op moeilijk bereikbare plaatsen, toont hoe het mensen op grote hoogte of diepte uit hun benarde situatie helpen.

Ook het iGS-team is van de partij. Zij kregen een specifieke opleiding om correct op te treden bij incidenten met gevaarlijke stoffen.


Terug

Home

SUCCESVOLLE NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 16/2/2019

Op 13 december 2018 hebben een 90-tal ‘noonwalkers’ een bezoek gebracht aan de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne.

PUIK WERK VAN POLITIEZONE VLAS 16/2/2019

chapeau en blij dat de ANPR-camera’s nog duidleijk op de agenda staan. Schitterend werk #pzvlas ! Dader van diefstal airsoft-wapens geïdentificeerd en opgepakt Afgelopen weekend kon de politiezone Vlas de dader van een diefstal van airsoft-wapens oppakken. De diefstal vond begin januari 2019 plaats bij de firma Airsoft Experience, gelegen op het bedrijventerrein in Kuurne.