Vanaf maandag nieuwe afvalwetgeving

24/6/2013
Vanaf maandag nieuwe afvalwetgeving Vanaf maandag 1 juli dienen bedrijven nu ook hun PMD-afval apart te laten ophalen. Wat verandert er voor onze leden? Worden we andermaal op kosten gejaagd?
Op Bedrijvenpark Kortrijk-Noord kunnen onze leden verder beroep blijven doen op de 2-wekelijkse ophaalronde van IMOG op voorwaarde dat enkele regels gevolgd worden:


Een bedrijf kan gebruik maken van het gemeentelijke circuit voor hun vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen, wat betekent dat deze naar aard, samenstelling én hoeveelheid vergelijkbaar zijn met huishoudelijk afval.

- Indien het restafval van het bedrijf samen wordt opgehaald in één ronde met het huishoudelijke restafval, dan is er trouwens geen contract nodig.

- Het brandbaar afval dient in de juiste restafvalzak (deze die specifiek verkocht wordt voor bedrijven) aangeboden te worden.

- Ook voor het PMD en papier en karton kan men gebruik maken van de huishoudelijke afvalronde (tweewekelijks) en ook hier geldt dat de aard, samenstelling én hoeveelheid vergelijkbaar moet zijn met huishoudelijk afval.

- Het PMD dient in de juiste PMD-zak aangeboden te worden.

- Inzake de hoeveelheden is 240 liter (i.e. 4 zakken van 60 liter) per tweewekelijkse ophaling toegestaan.

BPKN-lid Linum Europe heeft via dochteronderneming Plastibac een volledig nieuw gamma sorteerafvalbakken gelanceerd voor binnen en buiten.

Neem gerust eens een kijkje via deze link.

In deze folder van OVAM vindt U alle uitleg over de nieuwe afvalreglementering. 
Terug

Home

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.