Het milieu verdient onze aandacht!

Gezamenlijke ophaling KGA en ander afval
In veel bedrijven is de hoeveelheid Klein Gevaarlijk Afval eerder beperkt en is geen structurele ophaling of verwijdering voorzien. Het gevaar is dan ook dat dit blijft rondslingeren, op een uithoek van het bedrijvenpark terecht komt of bij het restafval belandt. Door een gecoördineerde ophaling van het KGA voor het hele bedrijvenpark, worden de bedrijven ontlast van de organisatie, is het een kleine moeite om het afval mee te geven bij de ophaling en kan de prijs gedrukt worden. De transportkost van het ophalen kan immers gedeeld worden en gezien de gezamenlijke grote hoeveelheid kan een interessante prijs verkregen worden. In juni 2011 werd al een afhaling georganiseerd.

Zwerfvuilactie
Doel is de betrokkenheid van de bedrijven en hun personeel te verhogen, zodat zij meewerken om de beeldkwaliteit van het bedrijvenpark te verhogen en op peil te houden.

Het bedrijvenpark heeft net zoals alle openbare plaatsen last van zwerfvuil. Soms wordt er moedwillig afval achtergelaten omwille van de verlatenheid van het terrein, en vaak zijn de inspanningen die reeds door de stad en de gemeente geleverd worden om de wegen proper te houden niet voldoende om het hele terrein netjes te houden. Een zwerfvuilactie op regelmatige basis, samen met een sensibiliseringsactie moet hieraan tegemoet komen.
Planet

NOONWALK@BOUWMATERIALEN VERHELST 4/12/2018

13 DECEMBER 2018 VAN 12U00 TOT 13U00 ! BPKN verwelkomt alle medewerkers van Kortrijk-Noord tussen 12u00 en 13u00 in de nieuwe toonzaal van Bouwmaterialen Verhelst, Ringlaan 26b te Kuurne. Zoals steeds is een hapje en een drankje voorzien, dit voor slechts 3,00 euro.

ALGEMENE VERGADERING 18/02/2019. SAVE THE DATE 4/12/2018

De Algemene vergadering van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord zal plaatsvinden in de nieuwe Barco One Campus, Beneluxpark 21 te Kortrijk. De vergadering start om 18.00 uur, gevolgd door een gezellig en smakelijk netwerkmoment. We kunnen u nu reeds meegeven dat Barco, voorafgaand aan de Algemene Vergadering, een rondleiding organiseert voor alle ge´nteresseerde genodigden. Uur van afspraak voor deze unieke rondleiding : 16.00 uur ter plaatse. De uitnodiging en verdere informatie volgt.