Het milieu verdient onze aandacht!

Gezamenlijke ophaling KGA en ander afval
In veel bedrijven is de hoeveelheid Klein Gevaarlijk Afval eerder beperkt en is geen structurele ophaling of verwijdering voorzien. Het gevaar is dan ook dat dit blijft rondslingeren, op een uithoek van het bedrijvenpark terecht komt of bij het restafval belandt. Door een gecoördineerde ophaling van het KGA voor het hele bedrijvenpark, worden de bedrijven ontlast van de organisatie, is het een kleine moeite om het afval mee te geven bij de ophaling en kan de prijs gedrukt worden. De transportkost van het ophalen kan immers gedeeld worden en gezien de gezamenlijke grote hoeveelheid kan een interessante prijs verkregen worden. In juni 2011 werd al een afhaling georganiseerd.

Zwerfvuilactie
Doel is de betrokkenheid van de bedrijven en hun personeel te verhogen, zodat zij meewerken om de beeldkwaliteit van het bedrijvenpark te verhogen en op peil te houden.

Het bedrijvenpark heeft net zoals alle openbare plaatsen last van zwerfvuil. Soms wordt er moedwillig afval achtergelaten omwille van de verlatenheid van het terrein, en vaak zijn de inspanningen die reeds door de stad en de gemeente geleverd worden om de wegen proper te houden niet voldoende om het hele terrein netjes te houden. Een zwerfvuilactie op regelmatige basis, samen met een sensibiliseringsactie moet hieraan tegemoet komen.
Planet

Magazijniers / 2 ploegen Linum 12/2/2019

Linum is gespecialiseerd in de distributie van cateringmateriaal en koeltechnieken, uitsluitend aan bedrijven. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar extra magazijniers om het team te versterken. Vanaf september 2019 zal je werken in een volledig vernieuwd magazijn.

zwart kruispunt Noordlaan-Industrielaan aangepakt 20/12/2018

Begin 2000 gebeurden enkele zware en dodelijke ongevallen ter hoogte van het kruispunt Noordlaan/Industrielaan. Door de groei van het verkeer en verdere recente uitbreiding van Kortrijk-Noord, het grootste bedrijvenpark in de regio werd het hoog tijd om in te grijpen. Het zwarte kruispunt werd naar voor geschoven op de agenda. Met deze maatregelen willen we vermijden dat er in de toekomst nog zware ongevallen gebeuren.